Milletvekili Dinçer'den Van Halkına Referandum Teşekkürü

AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer, Referandumda alınan başarılı sonuç nedeniyle bütün Vanlı hemşerilerine teşekkür etti.

Milletvekili Dinçer, yaptığı açıklamada, Van'da referandumun yüzde 95'e yakın bir oy oranı ile kabul edildiğini hatırlattı. Halkın büyük özveri ile çalışarak demokrasiden ve ülkenin geleceğinde yana tarihe geçecek bir tavır sergilediğini belirten İkram Dinçer "Bu referandumda evet oyu veren Vanlı hemşerilerime de, hayır veren hemşerilerime de, boykot eden hemşerilerime de yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye bu referandumla tarihi bir eşiği daha aşmıştır. Bu başarı, sağduyu, fedakarlık ve kadirşinaslık milletimize aittir. Vatandaşlarımız parti ayrımı gözetmeksizin ülkemizin geleceğinden yana tavır ortaya koymuştur. Bu referandumun hayırlara vesile olmasını canı gönülden diliyorum. Parti teşkilatımız da milletimizle el ele vererek bir gönül bağı kurmuştur. Bundan dolayı da il teşkilatımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

- VANLI KARDEŞLERİM ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEDİ

Vanlı hemşerilerinin il, ilçe, belde, köy ve nahiyelerine kadar büyük bir duyarlılık gösterdiğine dikkat çeken Dinçer, "Doğup büyüdüğüm Muradiye ilçemiz başta olmak üzere diğer bütün Vanlı hemşerilerim demokratik bir şekilde iradesini ortaya koydu. Muradiye'de Türkiye ortalamasına yakın bir katılım oldu. Diğer ilçelerimizde de vatandaşlarımız iradelerini seçim sandığına giderek veya boykot ederek gösterdi. Büyük bir olgunluk içerisinde referandum gerçekleşti. Bundan dolayı çok mutluyuz" diye belirtti.
REFERANDUMUN GALİBİ MİLLET
Referandumun galibinin millet ve demokrasi olduğunu kaydeden İkram Dinçer, şunları ifade etti:
"İktidara geldiğimiz ilk günden beri hep şunu dedik 'Ne aldatan ne aldanan olacağız. Asla şımarmayacağız. Bizi millet iktidara getirdi. Ancak millet iktidardan götürür.' Biz politikalarımız ve dünya görüşümüzle bu prensiplerden asla vazgeçmeyeceğiz. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir vaadi halkımıza vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Hükümet yeni bir anayasa için de kolları sıvadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu paket yeni bir anayasanın kapısıdır' dedi. Yakın tarihimiz ne yazık ki çok üzücü olaylarla geçti. İnsanlarımız çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşadı. On yılda bir darbelerle Türkiye demokrasisi çok büyük darbeler aldı. İşte bu tür hadiselerin tekrar etmemesi için Yeni bir anayasa yapacağız. Belki birileri yine buna karşı çıkacak ve bizler yine sizin karşınıza çıkacağız. AK Parti iktidarı olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin yanında olacağız."