Uşak'ta 62 Bin Öğrenci Ders Başı Yapacak

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, gelecek hafta başlayacak 2010-2011 Eğitim Öğretim sezonunda il genelinde 4 bin 97 öğretmenin 212 okulda 62 bin 527 öğrenciye eğitim vereceğini söyledi

Uşak'ta 62 Bin Öğrenci Ders Başı Yapacak
Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, gelecek hafta başlayacak 2010-2011 Eğitim Öğretim sezonunda il genelinde 4 bin 97 öğretmenin 212 okulda 62 bin 527 öğrenciye eğitim vereceğini söyledi. Yeni eğitim öğretim sezonuna sıkıntısız gireceklerini kaydeden Düzgün, okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin yarın ders başı yapacağını bildirdi.
Milli Eğitim Müdürü Düzgün, yeni eğitim öğretim sezonu öncesi derslik ve öğretmen sıkıntısı yaşamadıklarını amaçlarının Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği yolda öğrencilere eğitim vermek olduğunu kaydetti. Uşak Milli Eğitim olarak kendilerine "Eğitimde neredeyiz, hedefe nasıl ulaşırız ve yakaladığımız başarıyı koruyup bir adım daha ileriye nasıl götürürüz" sorularını sorduklarını anlatan Recep Düzgün, öğrenci başına düşen derslikte Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını kaydetti. İl genelinde toplam 62 bin 527 öğrencinin bulunduğunu 212 okulda 4 bin 97 öğretmenle hizmet vereceklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün şunları söyledi; "Bir kaç okulumuzda ek bina inşaatlarımız devam ediyor ve kısa sürede tamamlanacak. Bugün itibariyle Türkiye'de eğitim alanında en az sıkıntı yaşayan iller arasında bulunuyoruz. Sağlanan imkanlar ve hayırsever katkısı eğitimin çıtasını yükseltti. Bütün bunlar ilimizdeki eğitimin kalitesini arttırıyor. Bu dönemde de başarılı bir sezon geçirmeyi amaçlıyoruz Yeni sezonda vekil öğretmen ataması yapılacak. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sayılar netleşecek"
Okul öncesi eğitimde geçen yıl 32 pilot elden biri olduklarını ve şuana kadar okul öncesi eğitimde bu yıl 4 bin 641 öğrencinin kaydını yaptıklarını belirten Düzgün," Okul öncesinde yüzde yüz başarıya ulaşmak istiyoruz. Okul öncesi eğitime kayıtlar devam ediyor. Velilerimizin bu konuda duyarlı olmaya davet edip çocuklarını okul öncesi eğitime yazdırmalarını istiyoruz. İlköğretimde ise bu yıl 4 bin 883 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Toplamda ise bu sezon 62 bin 527 öğrencimiz öğrenim görecek. İlköğretimde bin 866 orta öğrenimde ise 614 olmak üzere toplam 2 bin 480 dersliğimiz var. İlimizde derslik başına 25 öğrenci düşüyor"dedi.
Eğitime olan katkıyı arttırmak, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek sağlamak için geçen yıllarda başlattıkları projelerin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Recep Dürzgün, "İl merkezindeki bazı okullarımızda yığılmalar meydana geliyor. Bu yıl kayıtlar geçen yıl olduğu gibi elektronik ortamda yapılıyor. Velilerimiz kayıt yaptırma konusunda duyarlı olmalıdır. Sahte adres değişikliği yaparak çocuğunu evinin yakınında bulunan okul yerine bazı okullara kayıt yaptırmaya çalışanlar hakkında cezai işlem uygulanıyor. Biz il merkezindeki ve köylerimizdeki tüm okulların aynı standartlarda olduğunu biliyoruz. Geçen yıllarda başlattığımız bazı projelerimiz devam ediyor. Sivil toplum örgütlerimiz ile hayırsever vatandaşlarımızdan eğitime destek vermeye devam etmelerini istiyoruz. Bu duygularla 2010-2011 eğitim öğretim sezonunun ülkemize ilimize öğrencilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum"diye konuştu.