Ak Parti'li Hamarat'tan Ordululara Teşekkür

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, referandum sonuçlarını değerlendirerek Ordululara teşekkür etti.

Hamarat, yaptığı açıklamada, sandığa gidip iradelerini yansıttıkları, ileri bir demokrasi adımı attıkları ve 'Evet' oyu ile hukuka ve yargı bağımsızlığına güç kattıkları için tüm Ordululara teşekkür etti. Anayasa değişikliğine kim ne oy vermiş olursa olsun herkesin demokratik hakkını kullandığını belirten Hamarat, Evet oyu verenlerin devleti milletin hizmetkarı yapmak, yönetime katılımı sağlamak, kişisel verileri korumak, fişlemeyi tarihe karıştırmak, pozitif ayrımcılık yapmak, yargının demokratikleşmesini, çoğulculuğun gerçekleşmesini, hukukun üstünlüğünü sağlama yolunda önemli bir irade ortaya koyarak daha ileri bir demokrasiye geçme arzusu ve erdemini çok açık bir biçimde gösterdiğini kaydetti.
Hamarat, "Bu günden sonra, 'Evet' veya 'Hayır' diyen hiç kimse tereddüt etmemelidir. Kabul edilen bu değişiklikle ülkemiz, daha sivil, daha şeffaf, daha katılımcı, daha müreffeh, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, daha güçlü, demokratik bir hukuk devleti olacaktır. Kabul edilen bu değişikle, millet devletin nesnesi değil öznesi, devlette milletin efendisi değil hizmetkarı olacaktır" dedi.