Ak Parti İl Başkanı Uzer Milletvekilleriyle Referundum Sonuçlarını Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, referandum sonuçlarının memnun edici olduğunu belirterek, "Artık bu memlekette engin bir demokrasi kültürünün yerleşmesi gerekir" dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, referandum sonuçlarının memnun edici olduğunu belirterek, "Artık bu memlekette engin bir demokrasi kültürünün yerleşmesi gerekir" dedi.
Partisinin il Başkanlığı binasında milletvekilleri; Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, Fatma Şahin, Mahmut Durdu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ilçe Belediye Başkanları, AK Parti ilçe Başkanları ile birlikte referandum sonuçlarını değerlendiren Ahmet Uzer, Gaziantep'te yaklaşık yarım milyon kişinin evet dediğini söyledi.
İl genelinde yüzde 70 evet oyu çıkmasının memnun edici olduğunu ifade eden Uzer, kentte Türkiye ortalamasının üzerinde evet oyu çıktığını kaydetti. Bundan sonra önlerine bakacaklarını dile getiren Uzer, "Netice geride kaldı. Bundan sonra Türkiye'de yeni bir sayfa açıldı. Dünden daha fazla çalışarak 2011 yılında yapılacak olan seçimlerde daha iyi netice almalıyız" diye konuştu.
Referandum çalışmaları sırasında kendilerine birçok eleştiride bulunulduğunu savunan Uzer şöyle devam etti:
"Bizi oy için kömür ve altın dağıtmakla suçladılar. Artık o dönemler geride kaldı. Kömürle altınla kaç kişinin oyunu alabilirsiniz. Eğer insanların ihtiyaçlarına göre çalışırsanız, onların dertlerini dinlerseniz netice kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bu yapılan da en büyük zenginliktir. Bu sonucun alınmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"
İl Başkanı Ahmet Uzer'in konuşmasından sonra milletvekilleri söz alarak sonuçları değerlendirdi.
İlk konuşmayı yapan Fatma Şahin, milletin bu kararı vermekle birçok yeniliğe evet dediğini, darbe Anayasası'na da hayır dediğini vurguladı.
Millettin kendi sivil Anayasa'sını seçme konusunda ilk adımı attığını kaydeden Mehmet Sarı ise, "İnşallah 2011 seçimlerinden sonra da tam bir sivil Anayasa'yı yapacak sonucu elde ederiz" şeklinde konuştu.
Referandumda alınacak sonucun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Özlem Müftüoğlu da, 1,5 aylık bir çalışma sonucunda çok iyi bin netice alındığını ifade etti. Müftüoğlu, "Çocuklarımıza çok iyi bir miras bıraktık. 2011 yılında da sivil bir anayasa için sizlere söz veriyoruz" dedi.
Mahmut Durdu da, milletin kendi iradesiyle ilk kez sivil bir Anayasa yaptığını dile getirdi.
Konuşmasına AK Parti dışında referanduma evet oyu verenleri tebrik ederek başlayan Mehmet Erdoğan ise şunları söyledi:
"Gaziantep'te yakılan bu ışık 2011 seçimlerini de ateşlemiştir. Bu sonuçta her bireyin emeği vardır. Herkese çok teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi olarak çok güzel bir dayanışma içerisindeyiz. Milletimiz kendi anayasasına sahip çıktı. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız sürecektir"
Bütün teşkilatı çalışmalarından dolayı kutlayan Halil Mazıcıoğlu ise, "Seçilmişler olarak sizlerin her zaman emrindeyiz. Bu sonuç gerçekten mutluluk vericidir. Bundan sonra daha fazla çalışarak milletimiz için en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.