Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı söz alan CHP'li Bekir Sıtkı Özer, 20 Eylül'den sonra açılacak Çukurova Üniversitesi'nde 37 bin öğrencinin öğrenim göreceğini, birçok sorunların yanında maddi sorunlar yaşayan öğrencilere katkıda bulunmak için devletten aldıkları aylık öğrenci kredisinin en fazla yüzde 25'ini paso ve akılı kart vererek Belediye otobüslerinden ve metrodan aylık sınırsız olarak yararlanmasını sağlanması önerisinde bulundu. Buradan elde edilecek gelirle her ay ortalama 4 adet otobüs alınabileceğini söyleyen Özer, "Hem belediyemiz bu işten kazançlı çıkar, çok zor koşullarda öğrencilik yapmakta olan gençlerimize ufakta olsa bir katkı sağlamış oluruz" dedi.
Emeklilerin belediye otobüslerinden yararlanırken saat uygulamasını kaldırdıklarını ancak yeniden eskiye dönüş yapıldığı yönünde şikayetler geldiğini söyleyen Özer, bunun düzeltilmesini istedi. Özer ayrıca zabıtaların durumunun iyileştirilmesi teklifinde de bulundu.

YILDIRAY ARIKAN-SITKI POLAT TARTIŞMASI
AK Partili Meclis üyesi Sıtkı Polat da, parkmetre uygulamasındaki sorunların giderilemediğini, bu sorunların çözümünü yeniden istediğini söyledi. Polat, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın "Bu meclisten bir halt olmaz" dediğini ve meclisten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Arıkan ise yerinden müdahale ederek, "Ben böyle bir ifade kullanmadım. Meclis tutanaklarında var. Ben böyle meclis olmaz dedim" dedi.

MEZARLIKLARIN SOKAKLARI SATILIYOR
Polat ayrıca, Kabasakal Mezarlığında sokakların da aile mezarlığı olarak satıldığına dair kendisine ihbarların ulaştığını belirterek bu konuda bir açıklama istedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz gündem dışı konuşmalara verdiği cevapta, öğrenciler ve emeklilerin durumu ile ilgileneceğini, zabıtaların durumunun iyileştirilmesinin ise yılsonuna kadar yapılamayacağını söyledi.
Aldırmaz, parkmetre uygulaması ile ilgili anlaşmayı yeniden inceleyeceklerini, mezarlık ile ilgili bir yanlış anlamanın olduğunu söyledi. Aldırmaz, mezarların etrafından dört yerden yol geçtiğini, bunlardan ikisinin kapatıldığını, kapalı olan yerlerin aile mezarlığı olarak satıldığını ifade etti. Bunun dışında özel bir durum var ise onu da görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

SELAHATTİN ÇOLAK'IN ARSASI TARTIŞMA KONUSU OLDU
Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin üçüncü maddesinde bulunan Kurttepe Mahallesi 6991 Ada 14 parsele ait imar planı tadilatı değişikliği ile ilgili meclisin daha önce oy birliği ile karar aldığı, ancak askı süresince iki vatandaşın itiraz etmesi üzerine yeniden meclise getirilmesi konusunda büyük tartışmalar yaşandı. Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selahattin Çolak'a ait olan arsanın yeniden meclis gündemine taşınarak itiraz edilmesine karşı çıkan Mustafa Tuncel, itiraz edenlerin bu arazi ile ilgisinin olmadığını, bu nedenle itiraz edemeyeceklerini söyledi. Tuncel, bu arazi ile ilgili bir gazetecinin yazı yazdığını belirterek, isim vermediği gazeteciyi aradığını ve ne biliyorsa gelip söylemesini istediğini, eğer söylememesi halinde şerefsiz olacağını söylediğini aktardı. Yapılan görüşmeler sonunda gündem maddesinin yeniden Kanunlar Komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

BÜYÜKŞEHİR BORÇLANIYOR
Mustafa Kemal Paşa Bulvarı -Otogar Yolu, Türkmenbaşı-Trafik Yolu ve Atatürk Caddesi'nin DDY'den Mustafa Kemal Paşa Bulvarına bağlanması ile ilgili kamulaştırma bedeli olarak 65 milyon lira tutarında İller Bankası'ndan 3 yıl vadeli borçlanma teklifi ise ilgili komisyona havale edildi. Aldırmaz, kamulaştırma için 65 milyon liranın fazla olduğunu 50 milyon lira tutarında bir borçlanmaya gidebileceklerini belirtti.

HASAN GÜRHANİ'NİN ADI BİR SOKAĞA VERİLDİ
Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü'nde 35 yıl çalıştıktan sonar geçtiğimiz günlerde ölen Hasan Gürhani'nin adı Kışla Mahallesi 4334 nolu sokağa verilmesi ile ilgili önerge oy birliği ile kabul edildi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 14.00'de devam edecek.