Kayserispor Fenerbahçe maç özeti

Fenerbahçe, Kayserispor deplasmamında iki dakika arayla yediği gollerle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Kayserispor Fenerbahçe maç özeti ve Kayserispor Fenerbahçe maçın tüm karelerini buradan izleyebilirsiniz. İşte Kayserispor Fenerbahçe maç özeti...

Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta mücadelesinde Kayserispor evinde, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede sarı-kırmızılı takımın golleri 66. dakikada Santana ve 68. dakikada Furkan'dan geldi.

Kayserispor Fenerbahçe maçı geniş özeti ve golleri izle

Ligdeki yenilmezliğini sürdüren Kayserispor bu sonucun ardından puanını 10'a yükseltirken, Ligdeki ikinci mağlubiyetini alan Fenerbahçe ise 6 puanda kaldı.

Fenerbahçe bu maçta stoperde büyük sıkıtı yaşadı. Bilica, İlhan ve Bekir'i İstanbul'da bırakan Aykut Kocaman, Yobo sakatlanınca stoperde zorunlu olarak Selçuk Şahin'e görev verdi. Kayserispor'un golleri de bu değişiklikten sonra geldi.

SANTANA'DAN ŞIK AÇILIŞ...
Kayserispor hızlı gelişen atağı sonrasında golü buldu. 66. dakikada Mehmet Eren ile başlayan atakta, deneyimli oyuncu çok şık bir pas verdi, Santana topu önüne iyi aldı. Santana, ceza sahasına girer girmez, topun dibine çok iyi girdi ve Volkan Demirel'in üzerinden topu ağlara gönderdi. 1-0.

FURKAN RAHATLATTI...
Kayserispor ilk golünden yalnızca iki dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. 68. dakikada Troisi, sağ kanattan ceza sahasına girdi, çaprazdan sert vurdu, ters tarafta Furkan topa ayak koydu ve takımının ikinci golünü attı. 2-0.

MEHMET EREN GİRDİ, İŞ DEĞİŞTİ...
Kayserispor adına maçın döndüğü an Mehmet Eren'in oyuna girişi oldu. 61. dakikada Şota, Abdulkadir'in yerine Mehmet Eren'i sahaya sürdü. Mehmet oyuna girdikten sonra bir anda takımına hareket getirdi. İlk golün asistini yapan Mehmet, oyunda kaldığı süre boyunca takımına büyük fayda sağladı.

İLK YARIDA HAYAT YOK...
Kayseri'de oynanan zorlu mücadelenin ilk yarısında iki takım da ortaya koydukları futbolla adeta uyuttu. İki takım da orta sahada maçın geçmesinden pek rahatsızlık duymadı. Kayserispor Cangele ile zaman zaman atak girişimlerinde bulunsa da bu girişimler sonuçsuz kaldı. Sarı-lacivertli takımda ise Alex kötü günündeydi. Stoch'un tek başına gösterdiği çaba ise takımını ileriye taşımaya yetmedi.

YOBO İLK 11'DE...
Fenerbahçe'nin yeni transferi Yobo, sarı-lacivertli formayı ilk kez Kayseri deplasmanında sırtına geçirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın Lugano ile birlikte savunmanın göbeğinde düşündüğü isim olan Yobo ilk maçında 59 dakika sahada kaldı. Kocaman, 6 yabancı sınırlaması nedeniyle Bilica'yı Kayseri'ye getirmezken, maçın başında Andre Santos ve Dia'yı da yedekler arasında tuttu. Kocaman'ın ilk 11'de şans verdiği yabancı oyuncuları ise Lugano, Yobo, Cristian, Alex, Stoch ve Niang oldu.

Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin sağ bekinde bu maçta da genç Okan görev yaptı. Sol bekte ise Caner Erkin forma giydi. Sarı-lacivertli takımın orta sahası ise beklendiği gibi Mehmet Topuz, Emre, Cristian ve Stoch dörtlüsünden oluştu. İleride ise Alex ve Niang görev yaptı.

YOBO SAKATLANDI, SELÇUK STOPERE...
Fenerbahçe'nin yeni transferi Yobo, 59. dakikada sakatlanarak oyun dışında kaldı. Hücuma destek verdiği bir pozisyonda sakatlanan Yobo, oyuna devam edemedi. Bilica, İlhan ve Bekir'i kadroya almayan Aykut Kocaman, Yobo sakatlanınca Selçuk Şahin'i oyuna aldı. Selçuk kalan 31 dakikada Lugano'nun yanında stoperde görev yaptı.

ALEX ÇIKTI DİA GİRDİ...
İlk yarının golsüz eşitlikle sona ermesinin ardından Aykut Kocaman ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. İlk 45 dakikada beklenen etkinliği gösteremeyen Alex'i kenara alan Kocaman, Senegalli oyuncusu Dia'yı sahaya sürdü ve hücumda hareketlilik sağlamaya çalıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada ceza alanına giren Cristian Baroni'nin sert şutunda top Kayserispor kalecisi Souleymanou'da kaldı.
5. dakikada Cristian Baroni'nin sert şutunda kaleci Souleymanou yatarak topu iki hamlede kontrol edebildi.
23. dakikada Ufuk'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Hamza, uygun pozisyondan yararlanamayıp topu auta gönderdi.
26. dakikada Hasan'ın ceza alanından yaptığı vuruşta top yan ağlara takıldı.
Karşılaşmanın 31. dakikasında Alex'in kullandığı serbest vuruşta top Kayserispor kalecisi Souleymanou'nun ellerinde kaldı.
Kayserispor 32. dakikada gole çok yaklaştı. Troisi'nin pasıyla ceza alanına giren Cangele'nin vuruşunda top az farkla direğin dibinden auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
60. dakikada soldan Kayserispor defansının hatalı pasını yakalayarak ceza alanına giren Dia, topu fazla açınca pozisyondan yararlanamadı.
Kayserispor ilk golü 67. dakikada Santana ile buldu. Emre'nin top kaybından yararlanan Mehmet Eren'in pasıyla ceza alanına giren Santana, aşırma bir vuruşla topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi.
68. dakikada ise Troisi sağ kanatta topla buluştu. Furkan, yapılan ortayı değerlendirip topu Fenerbahçe kalesinde ağlarla buluşturup takımını 2-0 öne geçiren golü attı.
79. dakikada ceza alanına giren Troisi'nin vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
80. dakikada Ufuk'un sert şutunda kaleci Volkan topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
85. dakikada Emre'nin kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti.
Kalan dakikalarda gol olmadı ve karşılaşma ev sahibi Kayserispor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Kadir Has
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, İsmail Şencan, Serdar Akçer
Kayserispor: Souleymanou, Hamza (Dk. 22 Savaş), Serdar, Amisulashvili, Abdulkadir (Dk. 61 Mehmet Eren), Furkan (Dk. 69 Abdullah), Hasan, Ufuk, Troisi, Santana, Cangele
Fenerbahçe: Volkan, Okan, Yobo (Dk. 59 Selçuk), Lugano, Caner, Mehmet Topuz (Dk. 74 Semih), Cristian, Emre, Stoch, Alex (Dk. 46 Dia), Niang
Goller: Dk. 67 Santana, Dk. 68 Furkan (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Lugano, Dk. 83 Emre (Fenerbahçe), Dk. 35 Hasan, Dk. 37 Cangele, Dk. 84 Serdar (Kayserispor)