BDP'li Akın Birdal'a saldırı

Bursa'da konuşma yapan BDP'li Akın Birdal saldırıya uğradı.

BDP'li Akın Birdal'a saldırı
BURSA'da BDP'nin düzenlediği açık hava mitingine katılan Bilgihan Şimşek adındaki üniversite öğrencisi Akın Birdal'a kafa attı. Meydandakiler tarafından dövülen kişiyi polis güçlükle kurtardı. Olayların büyümesi sonucu polis göstericilere gaz bombası attı.

BDP'nin bugün Bursa'da düzenlediği açık hava mitingine BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da katıldı. Saat 14.00'de başlaması gereken miting 15.00'de Tuncel ve Birdal'ın gelmesiyle başladı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yaklaşık 300 kişinin katıldığı mitingde konuşan Akın Birdal'a yanına kadar gelen Marmara Üniversitesi öğrencisi Bilgihan Şimşek kürsüde kafa attı. Sol elmacık kemiğine darbe alan Birdal'ı partililer kurtarırken saldırgan mitinge katılanlar tarafından linç edilmek istendi. Çıkan olayları miting alanına giren Çevik Kuvvet ekipleri önlerken yaralı genç güvenlik birimleri tarafından önce Yıldırım ilçe emniyet Müdürülüğ'ne daha sonrada Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne getirildi. Olayların yatışmasından sonra miting alanında konuşma yapan Sabahat Tuncel saldırının provokasyon olduğunu söyledi.

BDP'li Akın Birdal'a saldırı

Bu arada sol elmacık kemiğinde kızarıklık olan Akın Birdal ile Sabahat Tuncel daha sonra özel otomobil ile miting alanından ayrıldı. Birdal ve Tuncel'in İnegöl'de yapılacak törene katılacağı öğrenildi.