Tarsus Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı

Mersin'in Tarsus Belediyesi Eylül ayı Meclis olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda, Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyon üyeliklerine Kerim Tufan, Mahmut Akdemir, Mehmet Sabırlı, Mehmet Kıraç, M. Emin Yıldızbakan seçilirken, İmar Komisyonuna İsmail Demir, Hasan Yıldırım, Murat Baba, Mehmet Aksoy, Müjdat Kartal, İmar Ltd. Şt. Hesap İnceleme Komisyonuna Mustafa Kaplan, Mehmet Sabırlı ve Tebessüm Kökdil seçildi.
Fazilet Özcan, Ufuk Başer, Şerif Ali Günakın, Yeşim Sancaktar ve Galip Aydın Arıkan Kültür ve Sosyal İşler Komisyonunda yer alırken, Fazilet Özcan, İsmail Akdağcık, Hikmet Avşar, Tebessüm Kökdil ve Yeşim Sancaktar Temizlik, Çevre, Sağlık Komisyonuna seçildi. Amatör Spor Kulüpleri Komisyonuna İsmail Akdağcık, Hikmet Avşar, Şerif Ali Günakın, Fazilet Özcan ve Galip Aydın Arıkan, Etkinlikler Komisyonuna Ufuk Başer, Fazilet Özcan, Murat Baba, Şerife Hasoğlu ve Yeşim Sancaktar,Tarsus Belediyesi Ekonomik Kalkınma ve Turizm Geliştirme Komisyonuna Ufuk Başer, Şerife Hasoğlu, Mahmut Akdemir, Galip Aydın Arıkan ve Yeşim Sancaktar, İŞGEM Komisyonuna Mehmet Aksoy, Mustafa Kaplan, Yaşar Yağmur, Galip Aydın Arıkan, Şerif Ali Günakın, Yurtdışı İlişkiler Komisyonuna Şerife Hasoğlu, Yeşim Sancaktar ve Galip Aydın Arıkan seçildi.
Komisyonlara üyelik seçimlerin ardından Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesine başlandı.
Şehir için ulaşımlarda tam Takart 1,00 olurken, indirimli Takart ise 0,80 TL. olması oy birliğiyle karar verildi.
Tarsus Belediyesine ait Fevziçakmak Mahallesinde bulunan 610 metrekare arsa buğday pazarı yapılması için Tarsus Ticaret Borsasına kira karşılığında 10 yıllığına tahsis edilmesi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Tarsus'un revize imar planının yeniden yapılması için meclis üyeleri kabul oyu kullandı. Ayrıca mecliste Dedeler, Sucular, Taşkuyu, Sayköy, Sağlıklı, Eskişehir, Kurbanlı, Gürlü, Çamtepe, Takbaş, Kalburcu, Kulak köyleri köy yerleşik alanları dışında kalan yerlerin Tarsus Belediyesi mücavir alanına dahil edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünden söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1 aylık meclis tatilinde gelişen olaylar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Geçmiş meclis dönemlerde yaşanan nahoş olaylarla ilgili iddiaların yargıya intikal ettiğini belirten Başkan Kocamaz, "Allah'a çok şükür veremeyeceğimiz hesap yoktur. 17 yıldır alnımızın akıyla hareket ediyoruz. Aldığımız kararlar önce belediyemize sonra kentimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.