Porto Riko'yu da 79-77 yenen devler grup birincisi

12 Dev Adam, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Fildişi Sahili, Rusya ve Yunanistan'ı muhteşem oyunu sonrasında de

12 Dev Adam, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Fildişi Sahili, Rusya ve Yunanistan'ı muhteşem oyunu sonrasında deviren Ay Yıldızlı ekibimiz, bugün de Orta Amerika ekibi Porto Riko'yu son çeyrekteki oyunu ile 79-77 yenerek grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Dev adamlar grubundaki son maçını yarın 21.00'de Çin ile oynayacak.

Türkiye karşılaşmanın ilk basketini Ersan ile iki buçuk dakika sonra atabildi. Rakibimiz Porto Riko ilk dakikalarda dışarıdan sayılar atmaya başladı. Skora katkı anlamında Ömer Onan hızlı hücumları sayıya çevirdi. Yunanistan'a karşı yaptığı alan savunmasını ilk dakikalarda başarıyla sahaya yansıttı. Karşılaşmanın ilk 5 dakikasına 10-8 geride geçen milli takımımızda Ömer Onan sahneye çıktı ve skorda dengeyi sağladı: (12-12)

İlk periyodun son dakikasında yaptığımız pas hatası sonrasında yine Ömer'in üçlügü skora dengeyi getirdi.(16-16) birinci çeyreğin son hücumlarını Porto Riko'da Vassallo millilerde ise Hidayet sayıya çevirince ilk periyot 19-19 berabere tamamlandı.

İkinci periyotta milliler hücum etmekte zorlandı. Daha canlı ve güçlü Porto Riko savunması karşısında çok az dışarıdan sayılar üreten Ay yıldızlılar dev Ramos'u durdurmakta zorlandı. Rakibimizde tüm oyuncular skora katkı sağladı ve Porto Riko ilk yarıyı 37-30 önde tamamladı.

İkinci yarının hemen başında Porto Riko Carmelo ile sayı bulunca sayı farkı bir anda ona yükseldi: (40-30) Ömer Onan ve Ersan'ın attığı sayılar sonrasında skoru dengelemeyi başaran Türkiye, Carmelo'nun dış şutlarına çare bulamadı. Savunma ribauntlarında ise Ömer Aşık başarılı bir grafik çizerken, şutörler çemberi isabette sorun yaşadı. Üçüncü periyodun son bölümlerinde Ersan İlyasova'nın üçlügü, Semih'in serbest atışları sonrasında skora yeniden denge geldi: (51-53)

Serbest atışlarda düşük yüzdeyle oynayan milli takım üçüncü çeyreği de 57-56 geride tamamladı. Final bölümüne Kerem Gönlüm'ün sayısı ile başlayan milliler maçta ilk kez öne geçtiler. (59-57) Ersan İlyasova'nın öldürücü üçlüğü rakibi adeta şoka soktu. Hücum edemeyen Porto Riko sayı üretmekte de zorlandı. Ender ve Semih'in attığı sayılar sonrasında fark bir anda dokuz sayıya yükseldi: (66-57)

Semih'in pota altından Hidayet'in ise dışarıdan attığı sayılar farkın kapanmasına engel oldu. Son dakikaya girildiğinde Porto Riko'da Angel Vassallo sahneye çikti . bu oyuncunun attığı üç sayılar bir anda korkulu rüya görmemize neden oldu. (78-75)

Son 40 saniyede hücum edemeyen milliler Balkman'ın basketine engel olamadı. Son 7 saniyeye Kerem Tunçeri'nin serbest atışları sonrasında 79-77 önde giren milliler rakibine hücum şansı tanımayınca salondan 79-77 galip ayrıldı.

Salon: Ankara

Hakemler: Sasa Pukl (Slovak), Janson Scott Butler (Avusturya), Lije Beloseviç (Sırbistan)

Türkiye: Kerem Tunçeri 4 , Ömer Onan 12, Hidayet Türkoğlu 16, Ersan İlyasova 13, Ömer Aşik 4, Kerem Gönlüm 9, Semih Erdem 10, Oğuz Savaş 3, Ender Aslan 5, Cenk Akyol 3,

Porto Riko: Jose Barea 7 , Angel Vassallo 19, Carmelo Lee 11, Ricardo Sanchez 6, Peter Ramos 15, Nathan Peavy 9, Rıvera 2 , Renaldo Balkman 6 , Daniel Santiago 2,

1. Periyot: 19-19

Devre: 30-37 (Porto Riko)

3. Periyot: 56-57 (Porto Riko)