Mersin Üniversitesi öğrenci yurdunun temeli atıldı

Mersin Üniversitesi öğrencilerine konaklama imkanı sağlamak için Çiftlikköy Kampüsü'nde inşa edilecek öğrenci yurdunun temeli atıldı. Yükseköğrenim Kr

Mersin Üniversitesi öğrencilerine konaklama imkanı sağlamak için Çiftlikköy Kampüsü'nde inşa edilecek öğrenci yurdunun temeli atıldı. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen yurt yapım çalışmaları, yaklaşık 40 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor. Tamamlandığında bin öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt hakkında açıklamada bulunan Mersin Üniversitesi Rektörü Suha Aydın, üniversitenin mevcut 27 bin öğrencisi olduğunu ve çok hızlı geliştiği için öğrenci sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Öğrencilerin barınma ihtiyacına çözüm bulmayı görevleri olarak gördüklerini belirten Aydın, bunun için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Mersin'in, öğrencilerin konaklaması için oldukça uygun koşulları barındırdığını ve özellikle sahil tarafında oldukça ucuz yazlık evler bulunduğunu ifade eden Aydın, Mersin Üniversitesi öğrencilerinin şimdiye kadar hem yazlık evlerden hem üniversite civarındaki pek çok özel yurttan hem de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait biri şehir merkezinde, diğerleri Davultepe ve Taşucu'ndaki yurtlardan yararlandığına dikkat çekti.

Öğrenci yurdu yaptırma kararının 31 Ekim 2008 tarihli senato toplantısının 2008/126 sayılı kararıyla alındığını hatırlatan Aydın, "Biz arsa karşılığı bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu yaptırmak için TOKİ ile görüşmelerde bulunduk, farklı iki proje hazırladık. Ancak TOKİ'nin önerdiği fiyat, arsalarımızın gerçek değerinden çok düşük olduğu için bu proje iptal edildi. Bunun üzerine Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile temasa geçtik. Kampüs alanı içinde planlamaya alınmış ancak küllenmiş olan yurt yapım kararını yeniden canlandırdık. Yoğun bir çalışma sonucunda kararlar yenilendi, ihaleye çıkıldı. İhalesi yenilenen yurt inşaatının çalışmalarına başlandı. Binaların 1.5 yılda biteceği belirtiliyor. Yurt yapımı tamamlandığında öğrencilerimize üst düzeyde bir konaklama olanağı sağlanmış olacak ve üniversitemiz 24 saat yaşanabilen cıvıl cıvıl bir kampüse dönüşecek." ifadesini kullandı.