'Evet Oyları Arttıkça Terörle İlgili İftiralar Da Artıyor'

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni anayasaya evet oyu vermek isteyenlerin sayısı arttıkça hükümete yönelik terör iftiralarının da arttığını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni anayasaya evet oyu vermek isteyenlerin sayısı arttıkça hükümete yönelik terör iftiralarının da arttığını söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de, mevcut anayasanın millet iradesini hiçe saydığını savundu.
AK Partili yöneticiler Harmancık ilçesine çıkarma yaptı. İftar sofrasında vatandaşlarla buluşan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, bazı güçlerin Türkiye'nin gelişmesini istemediğini ifade ederek, "Halkımızın olup bitenin farkında olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Evet oyu kullanacaklar artıkça terörle ilgili iftiralar da artıyor. Hükümet olarak Güneydoğu bölgesine hizmet yaptıkça terör örgütü azmaya devam ediyor. Çünkü tabanlarını kaybettiler. Oradaki vatandaşlarımızın devletle olan ilişkilerinin artması sonucunda terör örgütü bölgedeki etkinliğini yitirdi. Referandumda çok ilginç tepkiler geliyor. Bunların tamamı son çırpınışların işaretleridir. Halkın, ülkesine olan bağlığının arttığını gördüklerinde, daha fazla evet oyu kullanılacağını anladıklarında bir sürü yalana, iftaraya başvuruyorlar. Ve maalesef bazı muhalefet partileri de bunlara çanak tutuyor'' dedi.
Türkiye'yi hiç bir şekilde hiç kimsenin bölemeyeceğinin altını çizen Yalçın, "Kanlarıyla bu ülkeyi bugünlere getiren şehitlerimize karşı hiç bir vatandaşımız hassasiyetini yitirmez. Türkiye'nin çok güçlü vatandaşları ve çok güçlü bir hükümeti var. Biz sistemimizi doğru çalıştırdıkça ekonomimizi doğru yönettikçe, kaynaklarımızı kimseye talan ettirmedikçe, demokrasimizi de medeni ülkeler seviyesine yükselltikçe, Türkiye'ye en büyük milleyetçiliği yapmış olacağız" diye konuştu.
Ak Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise mevcut Anayasa'nın milletin iradesini hiçe saydığını ve demokrasinin kesintiye uğramasında herhangi bir mahsur görmediğini iddia ederek, "Biz Anayasa'yı devletle millet arasındaki ilişkileri düzenleyen yine devletin kurumları arasındaki ilişkileri yoluna koyan, en üst metin olarak görüyoruz. Bu bir toplumsal sözleşme olmalı. Muhalefet partilerinin tavırları sonucunda mecliste uzlaşamadığımız bu değişiklikleri milletimizin huzuruna getirdik, milletimizle uzlaşmaya geldik'' şeklinde konuştu.
İftar sonrasında ilçeyi gezen Yalçın ve beraberindekiler vatandaşlarla sohbet ederek yörenin sorunlarını dinledi.