BUTSO Başkanı Keyik: Anaysa değişikliğinde hükümet oylanmayacak

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, anayasa değişikliği için yapılacak referandumda hükümetin oylanmayacağı için propaganda çalışmalar

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, anayasa değişikliği için yapılacak referandumda hükümetin oylanmayacağı için propaganda çalışmalarının genel seçim havasında olmaması gerektiğini belirtti.

AK Parti Burdur İl Yönetimi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'na referandumda 'evet' ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerinin, anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak oylamaya ilişkin partilerinin görüşlerini ve niçin 'evet' dediklerini açıklamaya yönelik olduğunu belirten Milletvekili Bayram Özçelik, teşkilat olarak, sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini ifade etti. Referandumun Türkiye'nin ekonomisi ve geleceği için hayati önem taşıdığını aktaran Özçelik, "Sürekli dolaşarak kafalara takılabilecek soruları cevaplamaya çalışıyoruz. Referandumla oylanacak Anayasa değişiklik maddelerinin içinde, sanayici ve işadamlarımızı yakından ilgilendiren maddeler de olduğunu vurguladık. Burdurlu işadamlarımızın, bu konuda çok hassas davranacağını biliyoruz. Geleceğimiz ve istikrarımız adına anayasa değişikliğine olumlu yaklaşımlar olduğunu gördük. Sandığa gittiğimizde, oy pusulalarında parti amblemleri olmayacak. Bu referandumla milletimiz, ilk defa kendi anayasasına madde yazmış olmaktadır. Bu, milletin meclisinden çıkmış ve ilk defa bir darbe oluşumları dışında, millet iradesiyle değişiklik yapılacaktır. Bu nedenle, bir sivil anayasa olması bakımdan büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

AK Parti heyetinin ziyaretleri için teşekkür eden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ise sivil toplum örgütleri olarak, süreci yakından izlediklerini kaydetti. Bu referandumda partilerin oylanmayacağına dikkat çeken Keyik, "Hükümeti, muhalefeti değil anayasa değişikliğini oylayacağız. Dolayısıyla referandumun genel seçim havasında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Olayı dikkatle ve tarafsız olarak takip ediyoruz. Milletimiz için faydalı ve güzel neticeler getirmesi dileklerimizi ifade ediyoruz. Referandum sonucunda ne çıkarsa saygı duymak şartıyla, sonucu kabullenip, yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.