His Ve Kaplanlar Zafer Bayramı İçin Tırmandı

Kayseri'den tüm dünyaya isimlerini kışın kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle Erciyes Dağına 'Zafer Tırmanışı'nı erken yaptı

His Ve Kaplanlar Zafer Bayramı İçin Tırmandı
Kayseri'den tüm dünyaya isimlerini kışın kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle Erciyes Dağına 'Zafer Tırmanışı'nı erken yaptı.
Erciyes Kar Kaplanları ismiyle tanınan grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına Erciyes Dağı'nın zirvesine tırmandı. Kayseri Valiliği'ne yaptıkları 'tırmanış' başvurusundan sonra Erciyes Jandarma Karakoluna giden Kaplanlar, burada buzullardan tırmanış için ayakkabılara takılan çivi (krampon) ile kazma ve ip aldı. Gece 23.00 sıralarında Erciyes Kayakevi'nden yürüyüşe geçen Kaplanlar, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Çobaninine 01.30'da ulaştı. Burada biraz dinlenen Kaplanlar bir süre dinlendikten sonra gece 02.30'te su kanallarının bitimindeki bölgeden zirveye tırmanışa geçti. Zirve tırmanışını sabah 08.00'de gerçekleştiren kaplanlar, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç, burada yaptığı konuşmasında, "Laik, demokratik Cumhuriyet, Atatürk ilke ve devrimleri konusunda kesinlikle taviz vermeyiz. Yıllardır 26-30 Ağustos tarihleri arasında Erciyes'e Zafer tırmanışı, 29 Ekim'de de Cumhuriyet tırmanışı yapıyorduk.. Bundan sonra bu tırmanışa ve yürüyüşlerimize katılmak isteyenlere de öncülük yaparız. Her Zafer ve Cumhuriyet tırmanışının ayrı bir heyecanla duygusunu yaşıyoruz" dedi. 'Zafer Tırmanışı'na yürüyüş liderliği yapan Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Osman Doğan, serin bir havada gerçekleştirilen tırmanış sırasında iki kişinin, yüksek rakımdaki basınçta kalplerindeki hafif rahatsızlık nedeniyle buzullardan döndüklerini, diğerlerinin tırmanışı başardıklarını açıkladı.