Yollardaki mıcırlar kazalara davetiye çıkarıyor

Yeni yollarda oturmamış mıcırlar, görünmez kazalara davetiye çıkarıyor Ancak yapımı süren yollardaki çalışmalar ve dökülen mıcırlar sürücülerin çok di

Yeni yollarda oturmamış mıcırlar, görünmez kazalara davetiye çıkarıyor Ancak yapımı süren yollardaki çalışmalar ve dökülen mıcırlar sürücülerin çok dikkatli olmasını gerektiriyor. Yeni yapılmış Bartın-Amasra-Kurucaşile karayolu üzerinde bulunan mıcırlar kazalara davetiye çıkarıyor. Bartın-Amasra karayolu üzerinde çift şeritli yolların diğer şeridi boşta bulunan oturmamış mıcırla kaplı olduğundan sürücüler tek şerit üzerinden trafikte seyrediyor. Yolların mıcır kaplı şeridi üzerinde seyrederek sollama yapan araçlar hem kendilerini tehlikeye atıyor, hem de solladıkları araçların camına mıcır fırlamasına sebep oluyor.

2001 yılında Bartın'da yılın şoförü seçilen 56 yaşındaki 37 yıllık şoför Necdet Yıldız karayolları üzerinde bulunan mıcırların bir an evvel yetkililer tarafından süpürülüp temizlenmesi gerektiğini söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 'Yolları bölüyoruz, hayatları birleştiriyoruz' sloganıyla çok yerinde ve reform niteliğinde duble yollar ve çalışmalar gerçekleştirilmesine müteşekkir olduklarını ifade eden tecrübeli şoför Necdet Yıldız, karayolları üzerinde bulunan oturmamış mıcırların çok büyük tehlike oluşturduğunu, dikkatsizlik ve aşırı hız anında mıcırın mayın gibi tehlike arz ettiğine dikkat çekerek sürücülerin bu tür yollarda çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

"TUR OTOBÜSÜNÜN DEVRİLDİĞİ YERDE ÇOK KAZA OLUYOR"

Bartın'ın Amasra ilçesinde bugün tur otobüsünün şarampole devrilerek 46 kişinin yaralandığı Bozköy mevkiinin çok tehlikeli bir yer olduğunu anlatan kazanın görgü tanığı Halil Bozacıoğlu isimli vatandaş yetkilileri önlem almaya davet etti. Kazanın meydana geldiği Amasra-Kurucaşile karayolu Bozköy mevkiinde yolu keskin viraj, dar ve meyilli olduğunu dile getiren Halil Bozacıoğlu, "Bu mevkide meydana gelen kaza ilk değil bir çok kaza meydana geldi. Yolun dar olması yüzünden iki otobüs karşılıklı olarak yan yana geçerken tur otobüsü yolun da meyilli olmasından dolayı şarampole devrildi. Tur otobüsünün şarampole devrilmesinden çok şükür can kaybı yaşanmadı, ancak can kaybı olma ihtimeli yüksek. Yetkililerin bu tür yerlere önlem alması gerekir" dedi.