Topbaş: Beyazıt'taki Ramazan etkinlikleri Sahaflar Çarşısı'na yarayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanahmet Meydanı'ndan Beyazıt Meydanı'na taşınan Ramazan etkinliklerinin Sahaflar Çarşısı'na yar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanahmet Meydanı'ndan Beyazıt Meydanı'na taşınan Ramazan etkinliklerinin Sahaflar Çarşısı'na yarayacağını söyledi. Topbaş, "Ramazan, Sahaflar Çarşısı'nı kitap piyasası haline getirecek." dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı'nın da girişimiyle her yıl Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen Ramazan etkinliklerinin bu yılki yeni adresi Beyazıt Meydanı oldu. İstanbul 2010 AKB Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği işbirliğiyle hayata geçirilen ve ''Ramazan İstanbul'' adı altında bir ay boyunca düzenlenecek etkinliklerin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin Beyazıt Meydanı'ndaki tanıtım toplantısına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 AKB Ajansı Başkanı Şekip Avdagiç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve birçok vatandaş katıldı.

Kadir Topbaş, tanıtımdan sonra basın mensuplarını sorularını cevapladı. Etkinliklerin Sahaflar Çarşısı'nı olumsuz etkileyeceğine dair esnafın serzenişinin bulunduğunun sorulması üzerine Topbaş, "Sahaflar bizim kültürümüzün bir parçası, asırları geride bırakmış çok önemli bir noktamız. Kendi değerinden bir şey kaybetmez. Fatih'teki Kadınlar Pazarı'na da esnaf karşı çıkıyordu. Ama biz Fatih Belediyesi ile birlikte mükemmel bir merkez haline getirdik. Şimdi 'eski haline döndürelim' desek 'asla' derler. Ramazan'da binlerce insan buraya gelecek. Birçoğu Sahaflar'ı keşfedecek. Bu mekan bir kitap piyasası haline gelecek." şeklinde konuştu.

İstanbul 2010 AKB Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç ise, "Etkinliklerin merkezi Beyazıt Meydanı olacak ancak Ramazan, konserlerden sergilere, sohbet ve konferanslardan sahne gösterilerine varıncaya kadar geniş bir yelpazede İstanbullularla buluşacak." dedi.

Tanıtımın ardından Kadir Topbaş ve Avdagiç, etkinlik alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.