Taliban, misyoner doktorların öldürülmesi olayını üstlendi

Afganistan'da yardım faaliyetleri sürdüren 8 misyoner ile 2 Afgan tercümanın katledilmesi olayını Taliban ve Gülbeddin Hikmetyar'ın Hizb-ül İslami gru

Afganistan'da yardım faaliyetleri sürdüren 8 misyoner ile 2 Afgan tercümanın katledilmesi olayını Taliban ve Gülbeddin Hikmetyar'ın Hizb-ül İslami grubu üstlendi.

Taliban'ın bir sözcüsü, ülkenin kuzeyinde halka sağlık hizmeti veren misyonerlerin 'Hıristiyanlık propagandası ve Amerikalılar için casusluk' yaptıkları gerekçesiyle öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen yabancıların dördünün kadın olduğu belirtildi. Olayı Hizb-ül İslami de üstlendi.

Afganistan'da 45 yıldır faaliyet gösteren Uluslararası Yardım Misyonu adlı grup üyelerinin Nuristan eyaletindeki bir göz kliniğinden başkent Kabil'e doğru dönerken yolda durdurularak katledildikleri açıklandı. Gruptan yapılan açıklamada ölen yabancıların 6'sının Amerikan; diğerlerinin Alman ve İngiliz vatandaşı oldukları belirtildi.

Grubun lideri Tom Little'ın 9 yıl önce misyonerlik faaliyetleri yaptığı gerekçesiyle Taliban tarafından sınır dışı edildiği, Taliban'ın devrilmesinin ardından yeniden Afganistan'a döndüğü öğrenildi.