Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Torun, toprağa verildi

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Torun, Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Torun, Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, Yaşar Torun için dua etti.Görev yaptığı okullarda eğitim verdiği öğrencileri ve Gaziantep Sosyal Hizmetler Yetiştirme Yurdu'nda hizmet ettiği yıllarda yardımlarda bulunduğu öğrencileri, Yaşar Torun için Gaziantep'e geldi. Torun'un cenazesi, sevenlerinin dualarıyla toprağa verildi. Cenaze namazına Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAŞAR TORUN KİMDİR?

Yaşar Torun, 1948 yılında Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Çermik'te, lise öğrenimini Osmaniye Öğretmen Okulu'nda tamamladı. Yurdun çeşitli illerinde öğretmenlik yaptı. 1968 yılında Gaziantep Şahinbey ilçesine bağlı Ispatırın (Sarı Salkım) köyünde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 1978 yılında Gaziantep Sosyal Hizmetler Yetiştirme Yurdu'nda müdür olarak göreve başladı. 1991 yılında İl Savunma Müdürü olarak vazifeye başladı, aynı dönemde Anadolu Tevhid Vakfı'nın başkanlık görevini de bugüne kadar sürdürdü. Abdulkadir Aksu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde bakan müşaviri olarak görev yaptı. 1999 yılında Şehitkamil Belediyesi Şekabel AŞ Genel Müdürü olarak 2004 yılına kadar çalıştı. 2004 yılı yerel seçimlerinde Şehitkamil İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Aynı zamanda Şekabel AŞ'nin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. 2010 yılı mayıs ayına kadar görevini devam ettirdi. 2009 yılı Yerel Seçimlerinde Şahinbey ilçesi Belediye meclis üyeliğine seçildi ve Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak çeşitli komisyonlarda görev yaptı. İki erkek ve bir kız çocuğu babasıydı.