Başbakan'ın mitingine katılana resmi tatil!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Aydın'daydı, bazı açılışlar yaptı halka hitap etti. Şimdi ise o miting öncesinde Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen görevlendirme yazısı tartışılıyor. İddiaya göre Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullara bir e-mail gönderdi ve personelin açılışlara katılması istendi. Yazıda ayrıca katı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Aydın'daydı, bazı açılışlar yaptı halka hitap etti. Şimdi ise o miting öncesinde Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen görevlendirme yazısı tartışılıyor. İddiaya göre Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullara bir e-mail gönderdi ve personelin açılışlara katılması istendi. Yazıda ayrıca katılımcıların görevli izinli sayılacağı belirtildi. "Başbakan Erdoğan'ın mitingine katıl, görevli ve izinli sayıl."
 
Tartışma yaratacak bu çağrı Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul yöneticiliklerine yapıldı.

İddiaya göre Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken miting öncesinde tüm okullara resmi yazı göndererek personeli mitinge çağırdı.

Mailde ayrıca gidiş-dönüş için otobüsler temin edildiği ve açılışa katılacakların görevli izinli sayılacağı belirtildi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında atılan maili basına açıkladı. Adıbelli, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Aydın Valiliği'ne de tepki gösterdi.

Adıbelli, "Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü, AK Parti İlçe Başkanı mı, ilçe yönetim kurulu üyesi mi? Bunlar gözünü karartmış. Devletin Valisi de, devletin bütün kurumları da anayasa değişikliğine evet dedirtmek için AKP ile iç içe olmuş durumda" dedi.

Kriz yaratan mailin altında imzası bulunan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken mailin valilikten geldiğini ve kendisinin okullara ilettiğini söyledi.

Valilik açıklaması

Ancak Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Buğdayeken'i yalanladı, açılışa katılımla ilgili herhangi bir yazı yazılmadığını söyledi.

Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde yer alan, "Kamu personelinin törene katılabilmesi için izinli veya görevli sayıldıklarına" ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'a sadece toplu açılış töreni için teşrif ettiği, parti mitingi yapmadığı ifade edilerek, şunlar
kaydedildi:

"Bu törende aralarında İkizdere Barajı'nın ve milli eğitim yatırımlarının da olduğu toplam 280 milyon TL'ye mal olan 20 tesisin toplu açılışı gerçekleştirilmiştir. Miting değil toplu açılış töreni olduğu için, gerek tören platformunda, gerekse katılan vatandaşlarımızın hiç birinin elinde parti bayrağı, flaması bulunmamıştır. Kamu personelinin törene katılması için Valilikçe hiç bir alt kademeye emir verilmemiş, yazı yazılmamıştır.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ilçedeki kurumlara gönderildiği haberleştirilen elektronik postanın, net zincir aracılığıyla elektronik ortamda
resmi okul ve kurumlara gönderilen açılış töreninin duyurusu olduğu, eğitim yatırımlarının da açılışı nedeniyle bilgilendirme amacıyla gönderildiği
anlaşılmıştır."

Açıklamada, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuyla ilgili olarak basına herhangi bir bilgi vermediği, kendisine atfedilen beyanların gerçek dışı olduğu
ifade edildi.

Eğitim-İş sendikası tartışma yaratan maille ilgili suç duyurusunda bulunacak.