Kırıkkale'de anız yangını: 5 bin dönüm arazi kül oldu

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde meydana gelen anız yangınında 5 bin dönüm tarla ve 20 dönüm meşelik alan kül oldu. Zühtü Bozok adlı bir vatandaş, yan

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde meydana gelen anız yangınında 5 bin dönüm tarla ve 20 dönüm meşelik alan kül oldu. Zühtü Bozok adlı bir vatandaş, yangını itfaiye aracının üzerinden söndürmek isterken, alevlerin etkisiyle yere düşerek bacağını incitti. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan Bozok'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 5 saat süren yangını söndürme çalışmalarına Balışeyh İtfaiye ekipleri, Orman İşletmesi Müdürlüğü ekipleri, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri ve köylüler katıldı. Ekipler, yangının Dinek Dağı ormanlarına ve Beyobaşı köyüne sıçramaması için var güçleriyle çalıştı. Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, çalışmalar süresince ekiplerin başından hiç ayrılmadı. Jandarma ekipleri de çevrede güvenlik tedbiri aldı. Yangınla birlikte binlerce kuş ve böceğin telef olduğu ifade edildi.

Görgü tanığı Mazhar Akyüz, yangının Balışeyh ilçesi girişinde Karadeniz Birlik Fabrikası yanında bulunan tarlada çıktığını iddia etti. Akyüz, "Rüzgarın etkisiyle kontrolü zorlaştı. Bu sırada binlerce tavşan, kuş ve böcek telef oldu" dedi.