Erdoğan'dan Çetinkaya Ailesine Çifte Bayram Sözü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, ilçeye bağlı Sofular köyünde 2 çocuğu özürlü 6 kişilik Çetinkaya ailesine söz verdiği ev inşaatının kabasının bittiğini, Ramazan Ayı içerisinde de ince işlerin tamamlanarak aileye Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yaptırmak istediklerini söyledi

Erdoğan'dan Çetinkaya Ailesine Çifte Bayram Sözü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, ilçeye bağlı Sofular köyünde 2 çocuğu özürlü 6 kişilik Çetinkaya ailesine söz verdiği ev inşaatının kabasının bittiğini, Ramazan Ayı içerisinde de ince işlerin tamamlanarak aileye Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yaptırmak istediklerini söyledi.
Karadeniz Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Ereğli ilçesine bağlı Sofular köyünde evlerinin yanmasının ardından güç koşullar altında köy konağında yaşam mücadelesi veren 4 çocuklu Çetinkaya ailesine sahip çıkıyor. Aileye verdiği ev sözünü gerçekleştiren Erdoğan, yine köye giderek imece usulü ile yapılan ve kabası bitmiş olan inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Erdoğan Kızılay Ereğli Şubesi tarafından verilen 2 adet lavabo, kalebodur, 2 adet tuvalet taşı, elektrik malzemeleri ile pis su gideri için plastik boruları Çetinkaya ailesine teslim etti. Çetinkaya ailesine gıda malzemesini de götüren Erdoğan, ailenin 2 engelli çocuğu içinde maaş bağlanması için bürokratik işlemlerin devam ettiğini dile getirdi. Çetinkaya ailesinin Ramazan Bayramı'na kadar yeni evlerine geçirileceğini söyleyen Erdoğan, "Sofular köyüne Çetinkaya ailesinin veremli olduğu şüphesi ile gelmiştim. Yapılan tetkiklerde ailedeki bireylerde verem hastalığına rastlanmadı. Ancak bu aile veremli değil diye bir kenara atamazdık. Durumlarını görünce çok üzüldüm. Evlerinin yandığını öğrendim ve yanan evlerinin yerine yenisini yapmak için yola koyulduk. Birbirinden değerli işadamı ve hayırseverlerin yardımları ile 80 metre kare evin kaba inşaatı tamamen bitti. Şimdi ince işleri yapılmaya başlanacak. Kızılay Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi banyo ve tuvaletler için gerekli olan malzemeyi temin ettiler. Onları da kendilerine teslim ettik. Evin iç ve dış sıvası için bizde 70 torba çimento, 30 torba kireç ve 10 metre kum talep ettiler. Ayrıca elektrik ve su tesisatı için gerekli olan malzemelerin notunu aldık. Bu malzemelerini de en kısa sürede temin edip kendilerine teslim edeceğiz. Ramazan Ayı içerisinde bu mağdur aileyi evin içerisine yerleştirmeyi hedefliyoruz. Ramazan Bayramı öncesi çifte bayram yaşamalarını istiyoruz. Bunun içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Erdoğan ayrıca, evin yapımında kendilerini yalnız bırakmayan kurum, kuruluş ile hayırseverlere de teşekkür etti. Erdoğan, "Ortaya bir eser çıkartmak çok kolay olmuyor. Maliyetler oldukça yüksek. Ancak Ereğli'deki birbirinden değerli işadamlarımız yardımlarını esirgemediler. Başta Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan olmak üzere, Ereğli Kaymakamımız Osman Ekşi, Lafarge Ereğli Çimento, İşadamlarımız Hasan Akyüz, Kancalar Petrol'ün sahiplerinden Mehmet Kanca'ya huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Karadeniz Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'a desteklerinden dolayı minnettar olduğunu kaydeden İsmet Çetinkaya, "Başkanımız Hasan Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. En zor anımızda yanımıza gelerek bize sahip çıktı, destekte bulundu ve hala da yardım etmeye devam ediyor. Sık sık ziyaretimize gelerek ev için eksiklikleri tespit ediyor. Ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.
Karadeniz Ereğli'nin Ormanlı beldesine bağlı olan Sofular köyünde yaşayan 2008 yılında evi yanan ve bir çocuğu da sakat olan İsmet Çetinkaya, tek isteğinin eşinin tedavisini yaptırabilmek ve çocuklarının sağlıklarına kavuşarak okullarına gönderebilmek olduğunu söylemişti. 2008 yılında, İsmet Çetinkaya ve eşi Şerife Çetinkaya ( 39) çocukları Ceylan (16), İsmet (9), Oktay (9) Meryem (2) ve ağabeyi Yaşar Çetinkaya ile baba yadigarı ahşap evin yanması sonucu evsiz kalmıştı.
Erdoğan ayrıca, verem taramalarının da periyodik aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.