Akkuş'a 'Geçmiş Olsun' Ziyareti

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Akkuş ilçesini ziyaret ederek, Salman beldesinde yaşanan terör saldırısından dolayı 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu

Akkuş'a 'Geçmiş Olsun' Ziyareti
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Akkuş ilçesini ziyaret ederek, Salman beldesinde yaşanan terör saldırısından dolayı 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.
Bu olay karşısında büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirten ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, "Yaşadığım üzücü olay sonrasında sileri, Akkuşlu kardeşlerimizin ve esnaf arkadaşlarımıza ve sizlere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Böyle bir hain saldırın bir daha tekrarlanmamasını diliyor, saldırıda hayatını kaybetmiş evladımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralanan kardeşlerimize ise, acil şifalar diliyoruz" dedi.
"Vahim saldırıda jandarma trafik devriye görevini yapıyordu" diyen Akkuş Belediye Başkanı Ecz. Ergüder Efil, "Devriye görevini yaparken Salman yolu üzerinde, ana asfaltın 250-300 km ilerisinde şüpheli bir minibüs görmüş. Aldığımız duyumlara göre, ekip minibüse yaklaşarak, 'Burada ne yapıyorsunuz?' demiş. Onlarda 'Mantar topluyoruz' demişler. Devriye yapan arkadaşlar araçlarına dönüyorlarmış ki, bunlar da ormanın içerisine kendilerini atarak çapraz ateşe almışlar. Bu olay sonucunda 1 evladımız şehit oldu, 2 evladımız da yaralandı. Bu olayın yaşanması sonucu Akkuş halkının bu eylemi lanetlemesi ve şehidine sahip çıkması beni duygulandırdı. Binlerce kişi devlet hastanemizin önüne cıktı, Sayın Ordu Valimiz halkı sakinleştirmeye çalıştı. Halkımız bu olay sonuncunda manen büyük bir çöküntü yaşamıştır" diye konuştu.
Doğudan gelen fındık işçilerine yönelik gerekli önlemlerin alınmadığı ifade eden Ergüder Efil, "Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanlar Karadeniz'e, Tokat'a girdikleri zaman orada bir çevirme yapılmalıdır. Orada kimlik tespitleri yapılmalı, 'Biz Akkuş yolundan Ünye'ye gidiyoruz' dedikleri zaman o isimlerin, Akkuş'taki yetkili birimlere verilip, bu isimlerde bir noksanlaşma var mıdır, yok mudur takip edilmesi gereklidir. Böyle bir uygulamanın da şu ana kadar yapıldığını görmedik. Bu anlamda belki bizlerin bilmediği önlemler alınmıştır, alınıyordur" şeklinde konuştu.
"Yaşadığımız hain saldırı sonucunda bir şehidimiz, iki yaralımız vardır"diyen Akkuş Kaymakamı Murat Sarı, "Yaralılarımızın bir tanesi hastaneden çıktı. Diğeri de inşallah 15 gün içerisinde taburcu olacak. Bu olay gerek bizim gerekse ilçemiz halkının morallerini bozdu. Bu anlamda sizlerin ziyaretleri bizlerin morallerini düzeltti. Aynı zamanda yaşadığımız hain saldırıyla ilgili soruşturma tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.
Esnaf da terör olayının burukluğu ve üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti.