16. Geleneksel Topçam Şenlikleri

Tokat Belediyesi'nce düzenlenen ''16. Geleneksel Topçam Şenlikleri'' sünnet şöleni ile başladı.

16. Geleneksel Topçam Şenlikleri
Geleneksel Topçam Şenlikleri'nin 16'ncısı Dudayev Parkı'nda AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile başladı. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, 16 yıldır geleneksel olarak bu şenliği düzenlediklerini kaydetti. Şenliğin önceki yıllarda valilik ile beraber düzenlendiğini ifade eden Çiçek, ''Biz Valilikle yaptığımız yıllarda 'Altın Domates ve Topçam Şenlikleri' adı altında yaptık. Bu şenlik sayesinde domatesimizi tanıttık. Bu yıl şenlik kapsamında 150 çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Biz şuana kadar yaklaşık olarak 4 bin tane sünnet gerçekleştirmişiz 16 yılda bu dile kolay. Nerden baksanız küçük bir ilçe demek ya da büyük bir tabur alay demek. Belediyemizin şuana kadar bu tür organizasyonlarında destek sağlayan sayın Valimize, sağlık müdürüne ve personeline teşekkür ediyorum'' dedi.
AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise çok güzel bir mutluluğu yaşadıklarını belirterek, "Bugün 150 tane çocuğumuz erkekliğe ilk adımını attığı, bizim töremizde çok önemli olan böyle mutlu günlerinde, düğün törenlerinde beraber oluyoruz. Bu tarzda sosyal faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu bizler biliyoruz. Bildiğimiz için 3 yıldır Tokat Belediyesi'nin düzenlediği toplu sünnet coşkusunu çocuklarımızla beraber yaşıyoruz. Biz hep diyoruz ki sosyal yardımlaşma çok önemli, sosyal belediyecilik çok önemli, sosyal devlet olmak çok önemli. Zaten Anayasamızda Türkiye Laik sosyal bir hukuk devletidir diyor. İşte bunun için bu duyguyu bugünde çocuklarımızla, aileleriyle beraber yaşıyoruz. Çocuklarımız çok önemli diyoruz ama maalesef çocuklarımıza yönelik bir koruma kanunumuz bile yoktu. 2005 yılında çocuk koruma kanunu çıkarttık. Ama hala anayasal güvence altında olmayan Türkiye'nin yarınları olan çocuklarımız var. İnşallah 12 Eylül Referandumundan sonra çocuklarımız anayasal güvence altına alınacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İbni Sina İlköğretim Okulu tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Halk oyunlarının ardından okunan duanın ardından sünnet törenine geçildi. Törene katılan AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel, Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile birlikte Belediye Sosyal Tesisleri'nde sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler takdim ettiler.