Uluslararası Taşköprü Kültür Ve Sarımsak Festivali Başladı

Taşköprü Belediyesi'nin bu yıl 24'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali coşkuyla başladı.

Festivalin açılışına, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Devlet Bakanı İstanbul Bağımzısız Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Milletvekilleri Hasan Altan ve Mehmet Serdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez ve Ahmet Uyanık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, eski Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş ve çok sayıda davetli katıldı. İlçeye
adını veren tarihi köprünün önüne yeni yapılan sarımsak heykelinin kurdelesinin kesilmesinin ardından festival kurdelesi kesildi. Program yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti. Daha sonra kortej eşliğinde üstü kapanan pazar yerinin ve 1. Polmpeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı.
Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'ndaki program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mehteran gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, festivallerin önemine değinerek, "Her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır" dedi.
Festivalde konuşan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Türkiye Cumhuriyeti toprak satan bir tapu dairesi değildir. Bugünkü işimiz referandum değildir. Milli birlik ve beraberliğimizi koruma işidir. Cumhuriyetimize, ordumuza sahip çıkma işidir. Vereceğimiz karar devletin önündeki tehlikeyi ortadan kaldıracak bir karar olacaktır. Biz devletimizi saymaz, korumazsak Allah bizi çarpar. Bizim işimiz bunu korumaktır. Biz barış istiyoruz. Ama bir şartla milli sınırlarımız içinde, bayrağımıza, toprağımıza
saygılı bir şekilde olmak kaydıyla devletimiz herkese hakkını verecektir" diye konuştu.
Cindoruk'tan sonra konuşma yapan Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu ise, 12 Eylül'deki referandumla ilgili, "İşallah daha gelişmiş bir refah seviyesine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Romanya, Litvanya, Montenogro, Cezayir ve İspanya gibi yabancı folklor ekipleri birbirinden güzel halk danslarını Taşköprülüler için sergiledi. 24. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, cuma akşamı ünlü şarkıcı Tarkan, cumartesi akşamı da Bengü ve Hasan Yılmaz konserleri devam edecek.
Sarımsak Festivali, pazar günü akşamı Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının vereceği açık hava konseri ile sona erecek.