Göstericilerin taş ve molotofla zarar verdiği sağlık ocağı kapatılıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde toplumsal olayların sıklıkla yaşandığı Şirin Bulvarı'ndaki sağlık ocağı, doktor ve sağlık personelinin güvenlik sebebiyle

Mardin'in Nusaybin ilçesinde toplumsal olayların sıklıkla yaşandığı Şirin Bulvarı'ndaki sağlık ocağı, doktor ve sağlık personelinin güvenlik sebebiyle hizmet verememesi üzerine kapatılıyor.

Nusaybin Kaymakamlığı hekimlerin rahat çalışamadığı ve olay yaşandığında sağlık ocağının taş ve molotoftan zarar gördüğünü göz önünde bulundurarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne 4. Nolu Sağlık Ocağı'nın kapatılması için gerekli yazışmaları yaptı. Yaklaşık 8 ay önce açılan ve binlerce vatandaşın sağlık hizmeti aldığı sağlık ocağının kapatılması durumunda 88 bin nüfuslu ilçe merkezinde 3 sağlık ocağı kalacak.

Personelin güvenliğini düşünerek sağlık ocağını kapatma kararı aldıklarını ifade eden Kaymakam Yücel Gemici, 8 ay önce kurulan sağlık ocağının kapatılmasının son derece üzücü bir olay olduğunu aktardı. Bölgede sürekli olayların yaşandığına dikkat çeken Gemici, "Hekim muayene yaparken sağlık ocağının içine taş geliyor. Sağlıklı bir hizmet verilemiyor." şeklinde konuştu.

Sağlık ocağın mahalle halkına büyük fayda getirdiğini kaydeden Gemici şöyle konuştu: "Şirin Bulvarı ve Çağçağ Caddesi'nde sürekli yaşanan izinsiz gösteriler nedeniyle mobese kameraları taşlanıyor. Taşlanma sırasında Yol Mahallesi'nde bulunan sağlık ocağı büyük zarar görüyor. Cam kırılması veya binanın zarar görmesini önemsemiyoruz, ancak görev yapan personelimiz büyük tedirginlik yaşıyor. Vatandaşı muayene sırasında hiçbir hekimin kafasına taş yemesini istemiyorum. Personelin tedirginliği nedeniyle 4 Nolu Sağlık ocağını kapatma kararı aldık."

Geçtiğimiz günlerde Şirin Bulvarı'nda yaşanan izinsiz gösterilerde göstericiler Çağçağ Çaddesi'ndeki mobese kameralarına molotof kokteyli ve taşlarla saldırmış, saldırı da sağlık ocağı da büyük zarar görmüştü.