CHP Erdem'in savunmasını isteyecek

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Parti Meclisi tarafından hakkında bir yıl süreyle ihraç kararı çıkan An...


CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Parti Meclisi tarafından hakkında bir yıl süreyle ihraç kararı çıkan Ankara Milletvekili Eşref Erdem'den savunma isteyecek.

CHP Parti Meclisi'nin(PM) dün yapılan toplantısında, referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem bir yıl ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmişti. PM tarafından verilen karar bir dosya halinde YDK'ya iletilmesiyle birlikte Erdem hakkındaki süreç işleyecek. Eşref Erdem hakkındaki dosyayı alan YDK'da, karar vermek için bir hafta içinde toplantı tarihini belirleyecek.

-SALT ÇOĞUNLUK GEREKİYOR-

Eşref Erdem'den yazılı ya da sözlü savunma vermesini talep edecek olan YDK üyeleri, dosyayı inceledikten sonra bir karar verecek. 15 kişilik YDK'da, Eşref Erdem hakkında karar vermek için salt çoğunluk aranacak, yani toplantıya katıların yarısının bir fazlasının onayı ihraç için yeterli olacak.

-İHRAÇ NE ANLAMA GELİYOR-

CHP YDK'da genelde PM'de alınan cezaların paralelinde bir karar çıkıyor. YDK'da, PM'nin kararı doğrultusunda bir yıl ihraç istemiyle ceza verilmesi halinde Eşref Erdem, ilk seçimlere giremeyecek. Partide seçme ve seçilme haklarını kaybedecek. Partiyle her türlü ilişkisi kesilecek.

-ERDEM KONUŞACAK-

PM'nin kararı karşısında suskun kalan Erdem, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "3 gün sonra açıklama yapacağım. Şu anda konuşmayacağım" dedi.