Ak Parti Referandum İçin Destek İstiyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, sivillerinde Anayasa değişikliği yapabileceğini vurgulamak istediklerini söyledi.

Ak Parti Referandum İçin Destek İstiyor
AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur beraberindeki AK Parti Trabzon Merkez ilçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, İl Yönetim kurulu üyeleri Eyüp Ergan ve Ayfer Cihan ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Münür Aydoğdu ile birlikte sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulunarak 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu anlattı.
Beraberindekilerle ilk olarak MÜSİAD Trabzon Şubesi'ni ziyaret eden Mustafa Cumur "Bu ziyaretlerimizin amacı, 'Sivillerde Anayasa yapabilir' olgusunu halkımıza yerleştirmek. Sadece bu konuda değil her konuda referandum kültürünün yerleşmesi ve STÖ'mizin bu manada daha aktif gelmesini sağlayacaktır. Şuanda yapılan Anayasa değişikliği Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Bu değişiklik toplumun her kesimine hitap ediliyor. Öğrencisinden tutun esnafına kadınına özürlüsüne, şehit yakınlarına herkes kendisine bir yer bulacak. Mağdur olan TSK üyeleri, mahkemelerde mağdur olan insanlardan tutun herkes kendinde aradığı maddeler bulabilecek. Bu anayasa değişikliği ile artık Türkiye'nin darbelerle yönetilemeyeceği bilinecek. Türkiye dış güçlerin etkisinden kurtulup daha demokratik, daha özgür daha zengin devlet haline gelecek. İşte bizlerde bu manada STÖ'lerini ziyaret ediyoruz. Artık söz milletimizde ve STÖ'lerin takdirindedir. Kendilerinden destek istiyoruz" dedi.
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı'da konuşmasında "Muhtıra korkuları ülkemizi ekonomik anlamda büyük kayıplara uğratmıştır. Bizlerde bunu sürekli halkımıza anlatmaya çalışan bir işadamı derneğinin temsilcileriyiz. Gelinen noktada bu referandum hem ekonomik hem de sosyal korku anlamındaki kaygılarımızın önüne geçecektir. Bu süreçte hiçbir siyasi taraf gözetmeden Türkiye'nin geleceği için bu referanduma evet diyeceğiz. Bu noktada gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Bu çalışmalar kapsamında 'Neden Evet' diye bir kitapçık yapıp halkımıza dağıtacağız" diye konuştu.
AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Yol-İş Sendikası 2 Nolu Trabzon Şubesi'ni ziyaretinde Anayasa paketinde sendikalar içinde önemli kazanımlar içeren değişikliklerin olduğunu ifade ederek "Memurlara tarihte ilk defa toplu sözleşme düzeni getirmesi, işçilere yasak olan grev çeşitlerini yasak olmaktan çıkarması, sendikal hak ve özgürlükleri geliştirmesi nedeniyle Anayasa değişiklik paketine çalışanlar ve sendikalar destek vermeliler" şeklinde konuştu.
Yol-İş Sendikası 2 Nolu Trabzon Şube Başkanı Hüseyin Balaban da bu konuda sendika üyelerinin kendilerine neden evet ya da neden hayır diyelim şeklinde sorular yönelttiklerini hatırlatarak " bizlerde maddeleri tek tek inceleyip ve analiz ettikten sonra arkadaşlarımızla paylaşıp bir karara varacağız" ifadelerini kullandı.
Ziyaretler kapsamında beraberindekilerle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden Mustafa Cumhur, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve yönetim kurulu ile görüştü. AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Anayasa değişikliği ile fişlemenin ortadan kalkacağını da belirterek şunları söyledi:
"Fişleme ortadan kaldırılıyor. Kamuya denetim getiriyoruz. Vatandaş resmi kurumlara gittiği zaman nerde bu devlet demeyecek. Anayasa değişikliği sadece 2 maddeye indirgemek Anayasa değişikliğine haksızlık olur. Bu haksızlığı ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunun için konuşup, tartışmamız gerekiyor. Zamanımız da var."
Cumur ve beraberindeki heyet son olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile görüşerek Anayasa değişikliğine destek istedi.