Yemişçi: Referandumun AK Parti ile alakası yok, Türkiye ile var

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunun AK Parti ile değil, Türkiye ile ilgili olduğ

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunun AK Parti ile değil, Türkiye ile ilgili olduğunu söyledi. Partisinin Karabağlar İlçe Teşkilatı tarafından Bozyaka'da bulunan Dalgıçlar Düğün Salonu'nda düzenlenen, "12 Eylül 2010 Referandum" konulu toplantıya katılan Yemişçi, anayasa değişikliği paketiyle ilgili bilgi verdi.

AK Parti Karabağlar ilçe teşkilatı yönetici ve üyeleriyle partililerin katıldığı toplantıda konuşan Yemişçi, "Referandum ile yargının ele geçirileceği iddia ediliyor. Böyle birşey sözkonusu değil. Yaptığımız değişiklikle örneğin HSYK'ya yaklaşık 11 bin hakim ve savcı kendi aralarından temsilci seçebilecek. Bunun neresi yanlış?" dedi. Anayasa değişikliği paketini "özgürlüğün seçimi" olarak değerlendiren Yemişçi, "12 Eylül referandumunda hepimizin evet oylarının fazla çıkması gerekir. Vatandaşlarımız Türkiye'nin geleceği için oy verecek. Verilen oy ne olursa olsun vatandaşlarımızdan bu paketin içeriğine bakmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ağustos'ta İzmir'e gelerek miting düzenleyeceğini söyledi. Referandumda İzmir'den evet oyu çıkması için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Kabak, Karabağlar ilçesinden de yüksek oranda evet oyu beklediklerini kaydetti.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Osman Sakman da, Karabağlar ilçesi olarak, son iki ayda partiye 812 üye kaydederek, en çok üye yapan ilçeler arasında bulunduklarını vurguladı. Sakman, referandumda Karabağlar'dan evet oyu çıkacağına inandıklarını kaydetti.