Erdoğan, Pakistan Başbakanı Gilani İle Telefonda Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Sayed Reza Gilani'yi telefonla arayarak, yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Pakistan'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden bin 300 kişi için Pakistan Başbakanı'na başsağlığı dilediği, Türkiye'nin tüm imkanlarıyla Pakistan halkının yanında olduğunu belirttiği ifade edildi. Erdoğan'ın ayrıca Türkiye''in acil ihtiyaç malzemesi taşıyan Kızılay uçağının bu akşam Pakistan'a ulaşacağını ve 5 milyon dolar tutarındaki nakit yardımın da yarın Pakistan'a gönderileceğini Gilani'ye ilettiği belirtilen açıklamada,
Pakistan'da hasar gören okul, hastane, köprü ve benzeri yapıların onarımı için de Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu, Pakistan'dan gelecek ihtiyaç listesine göre yardımların organize edileceğini belirttiği kaydedildi.
Pakistan Başbakanı Gilanin de, Türkiye'nin gösterdiği duyarlılığa minnettar kaldığı, kardeş Türk halkının desteğini her zaman gördüklerini ve Türk halkına selam ve saygılarını ilettiği ifade edildi.