Başbakan Erdoğan, Çocuklar İçin Adalet Çağrıcılarını Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çocuklar için Adalet Çağrıcıları grubu adına kendisini teşekkür ziyaretinde bulunan sanatçı Lale Mansur, Anayasa Mahkemesi Raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can ile avukat Mehmet Uçum'u kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çocuklar için Adalet Çağrıcıları grubu adına kendisini teşekkür ziyaretinde bulunan sanatçı Lale Mansur, Anayasa Mahkemesi Raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can ile avukat Mehmet Uçum'u kabul etti.
Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından bir açıklama yapan Lale Mansur, taş atan çocuklarla ilgili yasanın çıkmasından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiklerini, çünkü kanunun çıkması için Erdoğan'ın çok büyük bir kararlılık gösterdiğini söyledi. Yüz kapama ile ilgili kanunda eksik bir madde kaldığını belirten Mansur, bunun da Eylül-Ekim aylarında düzeltileceğini kaydetti. Mansur, "Çocuklarının rehabilitasyonu için ileride neler yapılabileceğini görüştük, ayrıca referandum için
'Evet' konusunda destek verdiğimizi kendisine ilettik" dedi.
Avukat Mehmet Uçum ise Başbakan Erdoğan'a referandum sürecini nasıl değerlendirdiklerini ilettiklerini söyledi. Uçum, "Bize göre bu referandum 'Evet' çıkması halinde Türkiye'de yeni bir anayasanın yapılabilir olmasını sağlayacak olanakları içerebilir. Parlamentonun en yüksek karar organı olmasını sağlayacak dönüşümler gerçekleştirebilir. Referandum da 'evet' dememin Türk toplumunun sorunlarını çözebilecek yeni bir Anayasanın yapılabilir olması bakımından önemli olduğunu konuştuk" dedi.
Uçum, bu referandumun asla hükümet partisinin onaylanması ya da onaylanmaması veya bir muhalefet partisinin benimsenmesi ya da benimsenmesi referandumu olmayacağını belirterek tam tersine Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler bakımından yeni olanaklar sunacağını söyledi.
Bir gazetecinin "Sizi burada görmek bizi şaşırttı" sözleri üzerine ise Osman Can, "Biz bur sürece doğrudan doğruya destek verdik. İkinci olarak da referandum ve yeni anayasa konusundaki görüş ve dileklerimizi paralel ve ortak bir şekilde dile getirdik. Bizim çağrımız referandumun pozitif şekilde tamamlanmasının ardından artık siyasi karar organlarının, parlamentonun çok hızlı ve ivedi bir şekilde anayasa çalışması ve yeni bir anayasa çağrısı yapması gerektiğini ötenden beri savunduk ve burada da Sayın
Başbakanımıza iletmiş olduk" dedi.
Yüksek Askeri Şura dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ın gergin olup olmadığının sorulması üzerine ise Lale Mansur, "Biz yoldan geldik. Bu gerginlikleri takip edemedik" dedi.
Avukat Uçum ise, "Hiç öyle bir izlenim edinmedik. Son derece rahattı. O gerginliklerin ne olduğunu bilmiyoruz açıkçası" diye konuştu.
Görüşmeye Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı öğrenildi.