Aydın Belediyesi, Aşevinin Bir Haftada 2 Defa Denetlendiğini Açıkladı

Aydın Belediyesi yaptığı basın açıklaması ile Pınarbaşı'ndaki aşevinin bir haftada iki defa denetlendiğini açıkladı.

Aydın Belediyesi, Aşevinin Bir Haftada 2 Defa Denetlendiğini Açıkladı
Aydın Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Geçtiğimiz hafta içinde Aydın Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahliye edilmek istenen Aydın Belediyesi Pınarbaşı Sosyal Tesisleri aşevi bu kez de denetim kıskacına alındı. Yardıma muhtaç 1125 kişiye günlük yemek çıkarılan aşevi, Aydın Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta içinde 2. kez denetlendi" denildi.
Açıklamanın devamında "İlk denetimini, Milli Emlak ekiplerince kapıları çilingirle açılarak tahliye kararı uygulanmak istenen 29 Temmuz 2010 günü gerçekleştiren Tarım İl Müdürlüğü ekipleri bu denetimden 5 gün sonra 2. denetimlerini gerçekleştirdi. İlk denetimde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi beklenmeden gerçekleştirilen 2. denetlemede her yer didik didik edilerek eksiklikler tespit edildi. Sabah saat 07.00'de aşevine gelen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri yardıma muhtaç vatandaşlar için pişirilen yemekleri, personeli ve binanın tümünü incelemeye aldı. Daha sonra düzenledikleri tutanağı Aydın Belediyesi Özel Kalem Müdürü İbrahim Gürdal'a teslim eden ekip aşevinden ayrıldı" denildi.
Aydın Belediyesinin Pınarbaşındaki tesislerde yaptığı yemeği satmadığını ve ihtityaç sahiplerini dağıttığını ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Bu yemekleri siyasi çıkar için dağıtmıyoruz. Yemek verdiğimiz kişilerin deşifre olmaması için özel bir gayret gösteriyoruz ve bu hizmetimizi hiç bir zamanda siyasi konuşmalarıma malzeme yapmadım. Benim bu konudaki yaklaşımlarımı ve düşüncelerimi tüm Aydın halkı çok iyi biliyor. Aşevinde görevli personelimiz son derece temiz yemekler çıkarıyor. Ben de sık sık aşevine gidip yemeklerin tadına bakıyorum. Bir anlamda denetliyorum. İsteyen herkese kapımız açıktır. Dileyen yemeklerimizin hangi şartlarla yapıldığını görüp tadına bakabilir" dedi.