Toplam 876 Genç Subay Ve Astsubay Mezun Oldu

Gaziemir'deki Hava Teknik Okullar Komutanlığının 2009 - 2010 öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı

Gaziemir'deki Hava Teknik Okullar Komutanlığının 2009 - 2010 öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner ile mezun olan öğrencilerin yakınlarının katıldığı törenle okulda eğitim gören 876 öğrenci diplomasını aldı.
Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Çetin, mezuniyet törenindeki konuşmasında, 2009 - 2010 eğitim öğretim yılı içerisinde başarıyla mezun olan öğrencilere görevlerinde başarılar diledi. Mezunların, yurdun dört bir köşesinde, ulusa, devlete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet etme yarışında olacağını belirten Tümgeneral Çetin, genç subaylardan kendilerinden sonra geleceklere daha güçlü hava kuvvetleri bırakmak için daha çok çalışmalarını, kitap okumalarını ve teknolojiden geri kalmamalarını
istedi. Tüm mezunlar adına konuşan sözleşmeli subay İbrahim Ceylan da, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, bölünmez bütünlüğüne, Türk ulusunun namus ve şerefine, bir karış toprağına uzanacak ellerin karşısında kendilerini bulacağını ifade etti.
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait jetlerin geçişi eşliğinde sancak ve öğrenci alayının yerini aldığı törende astsubaylığı sırasında başarılı olan ve yapılan sınavlarda subaylığa geçen 12, Hava Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu sınıflar için seçilen 60 sözleşmeli subay ile Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu tamamlayan 720 astsubay toplamda 876 öğrenci başarıyla mezun oldu.
Mezun olan astsubaylardan 3'ü misafir askeri personel (Afganistan), 36'sı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 36'sı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 9'u Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 720 astsubay ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapacak. Konuşmaların ardından eğitimi birincilikle bitiren Hv. İs. Tğm. Tahsin Güney, Eğt.Uzm. Tğm. İbrahim Ceylan ve Hv. Uçk. Bkm. Astsb. Çvş Serdar Üremez yaş kütüğüne plaket çaktı. Öğrencilere diplomaları verilirken birinciler diplomalarını Hava Kuvvetleri Komutanı
Orgeneral Aksay'dan aldı. Tören, sancak devir tesliminin ardından tören geçişiyle sona erdi.
(BŞ-HO-Y)