Sivas Kongresi yıldönümü kutlanıyor

Sivas Kongresi'nin yıldönümünde kentte düzenlenecek etkinliklerin son gününde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Sivas'ta olacak.

Milli mücad

Sivas Kongresi'nin yıldönümünde kentte düzenlenecek etkinliklerin son gününde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Sivas'ta olacak.

Milli mücadelenin mihenk taşlarından ve önemli kararların alındığı Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü kentte düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 3 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında, 'Milli Mücadelenin 5 Şehri' konulu fotoğraf sergisi açılışı, cirit müsabakaları, Atatürk'ün Sivas'a gelişinin temsili olarak canlandırılması, ulusal ve uluslararası halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek.

Programın ikinci gününde ilçeler sergisi açılışı, Sivas Kongresi paneli yapılacak. Akşam ise Kongre Müzesi bahçesinde Antakya Medeniyetler Korusu bir konser verecek. 4 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan etkinliklere, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı açıklandı.

Protokolün Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından kongrenin yapıldığı tarihi binada tiyatro oyuncuları tarafından temsili olarak bir kez daha kongre canlandırılacak. Sivas Belediyesi Mehter takımının konserinin ardından akşam Kongre Müzesi bahçesinde ünlü ses sanatçısı Zara, konser verecek.

Programla ilgili Vali Hasan Canpolat Salonunda bir basın açıklaması yapan Vali Ali Kolat, Sivas Kongresi'nin Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı sürece tanıklık ettiğini ve kongrede milli kurtuluş adına önemli kararların alındığını vurguladı. Kutlamalara geniş katılımın olmasını istediklerini belirten Vali Kolat, "Sivas Kongresi topyekun bir mücadelenin başlangıcını oluşturuyor. Bütün gençlerimiz ve çocuklarımız bu önemli günü unutmamalı. Biz istiyoruz ki bu heyecanı birlikte yaşayalım." dedi.

"HADİSE HEMŞEHRİ AMA FİYAT OLARAK ÇOK FAZLA İSTEDİ"

Sivas 4 Eylül Kongresi yıldönümü kutlamalarına Eurovision Şarkı Yarışması'nda yıldızı parlayan ve aynı zamanda Sivaslı olan Hadise'ye de teklif götürüldüğü belirtildi. Hadise ile irtibat kurmaya çalıştıklarını belirten Vali Kolat, "Bize dönmediler. Fiyat olarak da çok fazla istediler. Hadise hemşehrilerine jest yapmak isterse yok demeyiz." diye konuştu.

Valinin basın toplantısında Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da hazır bulundu.