SDÜ, milli sporcuların gözdesi oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, son yıllarda milli sporcuların gözdesi haline geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, son yıllarda milli sporcuların gözdesi haline geldiklerini söyledi. Kutluhan, SDÜ'nün olimpik spor bilimleri bölümü sayesinde sporcuların da artık akademiden yetişeceğini belirtti. Kutluhan, okçuluk, boks, triatlon, atletizm, futbol, halter, kayak ve judoda 'milli' ünvanına ulaşan 16 sporcunun 2010-2011 akademik yılı için kayıt yaptırma imkanı kazandığını, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul ettiklerini belirtti.

Üniversite olarak Isparta'nın spor merkezi olması yolunda emin adımlar attıklarını ifade eden Kutluhan, "Sahip olduğumuz spor salonumuz, tesislerimiz, vizyonumuz bizi diğer üniversitelerden farklı kılıyor. Daha önce de tekvando, halter ve güreşte milli sporcular SDÜ'de eğitim gördü. Gelecek yıl milli sporcu sayısının daha da artacağına inanıyoruz." dedi.

Kutluhan, sporcuların da eğitimli olmalarını arzuladıklarını ve onlara akademinin yolunu açtıklarını kaydetti. Spor bilimleri bölümünün ismini 'Olimpik Spor Bilimleri' olarak değiştirme kararı aldıklarını ifade eden Süleyman Kutluhan, YÖK'ün onaylaması durumunda bir ilkin Isparta'da olacağını anlattı.

Bu yıl SDÜ bünyesinde 16 milli sporcuya kayıt yaptırma imkanı sunulduğunu anlatan Kutluhan, okçulukta Ali Rıza Coşkun, Begünhan Elif Ünsal, kickboksta Yeliz Koblay, triatlonda Emel Yıldırım, Fatime Kaçar, atletizmde Yasin Ceylan, Derya Demirağ, Tuğba Uzun, Yusuf Alp Kaya, futbolda Emre Kanağı, Alkan Kandemir, halterde Emel Çetintürk, Mehmet Yılmaz, Halit Genç, kayakta Fahriye Esra Başyiğit ve judoda Aslı Polat'ın bir Eylül'den itibaren kayıtlarını yaptırabileceklerini belirtti.