İngiltere'de aşırı sağcıların Müslümanlara yönelik tehdidi sürüyor

İngiltere'de Müslümanlara yönelik ırkçı gösterilerini sürdüren İngiltere Savunma Ligi'nin (England Defence League) Bradford şehrinde yapmayı planladığ

İngiltere'de Müslümanlara yönelik ırkçı gösterilerini sürdüren İngiltere Savunma Ligi'nin (England Defence League) Bradford şehrinde yapmayı planladığı gösteriye izin verilmedi. Ancak aşırıcı sağcı göstericiler küçük gruplar halinde toplanarak tepkilerini dile getirmeye çalışıyor.

İngiltere'de Müslüman nüfusun en kalabalık olduğu Bradford şehrini hedef alan İngiltere Savunma Ligi, gösteri için polisten izin alamamasına rağmen tehdidini sürdürüyor. Küçük gruplar halinde bir araya gelen göstericiler, ellerinde 'Helal yiyecekleri yasaklayın', 'Daha fazla cami yapımına son verin' yazılı pankartlar açtı. Bazı göstericiler şehrin Müslüman nüfusunun çoğunluğundan dolayı, "Bradford şehrini İngiltere'de sanıyorduk." diyerek şehrin mevcut yapısından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Göstericilerden biri, "Biz ülkemizi korumak için burdayız." derken, diğer bir gösterici, "Ben çocuğumun şeriat kanunlarını olduğu bir şehirde doğmasını istemiyorum." dedi.

Aşırı sağ örgütü İngiliz Savunma Ligi, Ağustos ayı sonunda İngiltere'de Müslüman nüfusun en yoğun olduğu Bradford şehrinde bir gösteri düzenleme kararı almış, ancak karara bir çok kesimden tepki yağmıştı. Daha önce de ülke genelinde İslam aleyhtarı gösteriler düzenleyen ırkçı örgüt, polisle çatışmıştı. Aşırı sağcı örgütün Bradford şehrinde gösteri düzenleme kararına şehrin belediye başkanı da karşı çıkmıştı.