Bartın'ın Kumluca beldesinde Pakistan'a yardım için 35 bin TL toplandı

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı 2 bin 300 nüfuslu Kumluca beldesinde, sel felaketiyle sarsılan Pakistan'a yardım için 35 bin TL toplandı.

Ulus Müftül

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı 2 bin 300 nüfuslu Kumluca beldesinde, sel felaketiyle sarsılan Pakistan'a yardım için 35 bin TL toplandı.

Ulus Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan para, Kumluca Merkez Cami İmamı İsmet Ertuğrul, Müezzin Harun Ünal ve Hatipoğlu Cami imamı Mehmet Ertuğrul tarafından Ulus vaizi Yavuz Horoz'a teslim edildi. Yavuz Horoz da Kumluca halkına yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Kumluca Merkez Cami İmamı İsmet Ertuğrul, "Pakistan'la ecdadımızdan beri gelen kardeşliğimiz ve dostluğumuz var. Onlar bize gerek Kurtuluş savaşında, gerek depremde olsun çok büyük yardımlarda bulundular. Oradaki felaketin boyutlarını halkımıza anlattık. İş sahasının bulunmadığı küçük bir beldenin sadece merkez camisinden 24 bin 190 TL yardım toplandı" dedi.

Ulus Müftülüğü'nün Kumluca'da düzenlediği iftar programına katılan İlçe Müftüsü Hızır Yağcı, burada yaptığı konuşmada, "Bu yardımların da ötesinde ben gönüllerinizden daha çok şeyler koptuğunu biliyorum. Önemli olan da o gönül birlikteliğidir. Cenabı-Hak Müslümanlar arasındaki bu gönül birlikteliğini devam ettirsin, yüceltsin. Dünyanın herhangi bir köşesinde olsa da, bir Müslüman'ın zor şartlar altında olduğunda yanında olma bilincini göstermemiz gerektiğini bu Ramazan ayında sizler gösterdiniz. Cenab-ı Hak bu rahmet ve bereket ayında bizleri aynı sıkıntılarla karşı karşıya bırakmasın" diye konuştu.