Milletvekili Badak: Anayasanın değiştirilmesi gerektiğini, yıllardan bu yana tüm siyasi partiler ifade etti

AK Parti MYK üyesi ve Antalya milletvekili Sadık Badak, mevcut anayasanın değiştirilmesi gerektiğini, yıllardan bu yana tüm siyasi partilerin ifade et

AK Parti MYK üyesi ve Antalya milletvekili Sadık Badak, mevcut anayasanın değiştirilmesi gerektiğini, yıllardan bu yana tüm siyasi partilerin ifade ettiğini hatırlattı.

12 Eylül'de yapılacak referanduma sayılı günler kala AK Partili milletvekilleri 'evet' çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Badak, Antalya'nın Demre ilçesinde partililere ve vatandaşlara, referandumda oylanacak paket hakkında bilgi verdi, vatandaşlardan 'evet' oyu istedi.

Demre Belediyesi çay bahçesinde vatandaşlara seslenen Milletvekili Badak, mevcut anayasanın değiştirilmesi gerektiğini, yıllardan bu yana tüm siyasi partilerin ifade ettiğini hatırlattı. Değişiklik isteğini Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Merhum Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli ve başa gelen tüm hükümetlerin söylediğine işaret eden Badak, "2002 seçimlerinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da yeni bir anayasanın gerekliliğini ifade ettiler. Maalesef bugüne kadar partiler arası bir mutabakat sağlanamadı." dedi.

Badak, 2007 seçimlerinde, vatandaşlara yeni bir anayasa sözünün yine Meclis'teki tüm partiler tarafından verildiğine dikkat çekerek, "Referandum partiler üstü bir iştir, ülkemizin geleceği, bizim geleceğimizdir, çocuklarımızın geleceğidir. 12 Eylül'de vatandaş ya 'bugüne kadarki düzenlemeler iyiydi devam etsin' diyecek ya da 'eksikti daha iyisi, daha yenisi olsun' diyecek. Muhalefet partilerinin sadece iki maddeyi kabul etmediklerinin altını çizen Badak; yargı bir milletin kalbidir kalp eşit çalışmalıdır, maalesef kalbimizde arıza var. Muhalefet yargıdaki menfaatini kaybetmemek için iki maddenin değişmesini istemiyor." diye konuştu.

Programa Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Açıkgöz, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen, Yatçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, Beymelek Sulama Kooperatifi Başkanı Enis Güngör, Köşkerler Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Arif Bilgiç, Alakent Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, Kayaaltı Sulama Kooperatifi Derneği üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları ve azaları ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Milletvekili Sadık Badak ve beraberindeki heyet, program sonrası Demre Ziraat Odası, Esnaf Odası ve Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.