MHP Adana Milletvekili Tankut: Seyhan Barajı'ndaki su kesintisi binlerce çiftçiyi perişan etti

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Seyhan Barajı'ndaki su kesintisinin binlerce çiftçiyi perişan ettiğini söyledi.

Konuyu Meclis'e taşıyan T

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Seyhan Barajı'ndaki su kesintisinin binlerce çiftçiyi perişan ettiğini söyledi.

Konuyu Meclis'e taşıyan Tankut, "Referandum sürecinde halka mesaj vermek için Yedigöze Barajı'na erken su tutulması sonucu Seyhan Barajı'ndan yapılan su kesintileri, binlerce çiftçiyi perişan etti." dedi.

Yaşanan sıkıntıyı ve iddiaları yazılı soru önergesiyle Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na ileten MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, "Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek referandum nedeniyle Yedigöze Barajı'nda Haziran ayında su tutulmaya başlanarak, yöre halkına popülist bir mesajın verilmek istendiği görüşü hakimdir. Şayet bu görüş doğru ise, tarımsal ekonomiye kısmi bile olsa darbe vurması kesin olan, kredi ve borç kullanarak ziraat yapanlar başta olmak üzere bölgemizdeki üreticileri büyük çapta mağdur edecek bu uygulama her yönüyle yanlıştır. Keza bir oy uğruna ülkemize, ekonomimize, insanımıza zarar verecek bir politikanın benimsenmiş olması hali, çok vahim, çok düşündürücüdür. Dolayısıyla yanlış olan uygulamalara acilen son verilmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Tankut, şu soruları yöneltti: "Yedigöze Barajı'nda zamanından önce su tutulmaya başlandığı ve bunun referandumda iktidarın beklentisine uygun olarak alınmış bir karar olduğu doğru mudur?. Bu erken kararı kim hangi gerekçeyle vermiştir?. Bu uygulama sonucunda Seyhan ve Yüreğir ovalarındaki üreticilerin yaşadığı sorunlardan haberdar mısınız?. Devletin bir taraftan kredisini vererek damlama sulama sistemini yaygınlaştırırken diğer taraftan bu sistemi atıl hale getirecek uygulamaya izin vermesi doğru mudur?. Seyhan ve Yüreğir ovalarındaki üreticilerin mağduriyetlerine ve şikayetlerine neden olan sorunların çözümü hususunda girişimde bulunacak mısınız?."