Diyarbakır'ın Huzurevleri semtinde sabahları 'huzur' yok

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde devam eden bir inşaat nedeniyle huzur kalmadı. Her sabah 05.30'da başlayan inşaat çalışması, vatan

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde devam eden bir inşaat nedeniyle huzur kalmadı. Her sabah 05.30'da başlayan inşaat çalışması, vatandaşların psikolojini bozdu. Belediye başta olmak üzere diğer kurumların Huzurevleri Cami Köşesi'ndeki olaya seyirci kaldığını savunan mahalle sakinleri, "Ramazan nedeniyle sahura kalkıyoruz. Biraz dinlenip işe gidelim derken inşaat çalışması başlıyor. Psikolojimiz bozuldu." diye konuştu.

Huzurevleri Caddesi birinci sokakta sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan inşaat çalışmaları çevredeki vatandaşları da bezdirdi. Kalıp bağlama çalışması nedeniyle büyük gürültü çıktığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istedi.

Sabah 05.00'de keser ve çekiç seslerinin çıkardığı gürültüden özellikle çocukların ve yaşlıların rahatsız olduğunu belirten vatandaşlar, "İnşaat çalışmalarının yapılmasına karşı değiliz. Ancak sabahın erken saatinde başlayan çalışmadan dolayı huzurumuz kalmadı. Günlerdir süren bir inşaat var ve bizi gerçekten çıldırtıyor. Her gün uykusuz kalıyoruz." şeklinde konuştu.

GÜRÜLTÜ İNSAN SAĞLIĞINI BOZUYOR

Uzmanlar gürültünün insan sağlığı üzerindeki etkilerinin hem sağlık hem davranışsal yönden ortaya çıkabildiğini söylüyor. Uzmanlara göre, gürültü insan sağlığını fizyolojik ve psikolojik olarak etkiliyor. İstenmeyen sesler sinir, saldırganlık, hipertansiyon, yüksek stres, kulak çınlaması ya da kulak uğuldaması, duyma kaybı, uyku bozuklukları gibi pek çok sonuç doğurabilir.