Van Valisi Karaloğlu: YİBO'lar, eğitim kalitesinin artırılmasında bölge için önemli kurumlar

Vali Münir Karaloğlu, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) Van ve bölgedeki eğitim

kalitesinin artırılmasında önemli kurumlar olduğunu belirt

Vali Münir Karaloğlu, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) Van ve bölgedeki eğitim

kalitesinin artırılmasında önemli kurumlar olduğunu belirtti. Karaloğlu, kurumda görev yapan personelin bunun farkında olmasını, vatandaşların da bu okullara sahip çıkmasını istedi.

Vali Karaloğlu, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan Özalp Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerini ödüllendirdi.

Vali Alipaşa Toplantı Salonu'nda öğrencileri kabul eden Karaloğlu, SBS'de gösterdikleri başarıdan dolayı da tebrik etti. Burada bir konuşma yapan Karaloğlu, Van için bölge için yatılı ilköğretim bölge okullarının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Van'daki 23 YİBO arasında son yapılan SBS'de Fen ve Anadolu liselerine yerleştirme anlamında en başarılı okulun Özalp YİBO olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Ben 2009-2010 eğitim öğretim yılındaki SBS'de en iyi başarıyı gösteren Özalp YİBO'nun başta müdürü olmak üzere, müdür yardımcılarını ve öğretmenleri, emeği geçen herkesi kutluyorum. Başarılı olan bütün çocukların gözlerinden öpüyorum. İnşallah bu sınavda başarılı olan bu arkadaşlar önümüzdeki dönemdeki eğitimleriyle de Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde okuyarak tekrar ülkelerine, kentlerine ve ilçelerine faydalı olacak iyi insanlar olarak yetişirler diye de temenni ediyorum. Bu başarının diğer YİBO'lara da örnek olmasını temenni ediyorum. Özalp YİBO'nun da bundan sonraki yıllarda da aynı şekilde bu başarısının sürmesini istiyoruz."

YİBO'DA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN TÜM İHTİYAÇLARINI DEVLET KARŞILIYOR

Vali Münir Karaloğlu, Van'da hala nüfusun yüzde 50'sinin kırsal kesimde oturduğunu belirterek, ilin geniş coğrafyasının, her köyde bir okul yapma imkan vermediğini ifade etti. Her köyde 8 yıllık okul yapma imkanının daç olmadığına işaret eden Vali Münir Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Küçük köylerde birleştirilmiş sınıflarda çocuklarımız maalesef istediğimiz eğitimi alamıyor. Yatılı ilköğretim bölge okullarında okuyan çocuklarımızın tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Bu bakımdan bölge için Van için hala YİBO'lar çok önemli, bu okulların kaliteli olması da çok önemli."

Sadece okul açmanın yeterli olmadığını ifade eden Karaloğlu, bu okullara gelen çocukları da iyi bir eğitimden geçirerek, onları yarınlara hazırlamanın önemine vurgu yaptı. Karaloğlu, "YİBO'lar eğitimin kalitesinin artırılması noktasında önemli kurumlar. Bu kurumlarda görev yapan müdür, müdür yardımları, öğretmenler ve yardımcı hizmetli sınıfında görev yapan herkesin bunun farkında olması lazım. Vatandaşın da bu okullara sahip çıkması lazım. Devlet her türlü imkanı, her türlü ihtiyacını karşılıyor olmasına rağmen vatandaşın hala isteksiz olmasını da anlayabilmiş değilim." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, yardımcıları Halil Berk ve Hüseyin Demirbaş ile birlikte çocuklara çeşitli hediyeler verdi.