Uzmanlar Sıcaklara Karşı Uyarıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de etkisini sürdüren aşırı sıcaklar beraberinde hastalıkları da getiriyor.

Uzmanlar Sıcaklara Karşı Uyarıyor
Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının Ceylanpınar ilçesinde, gölgede 47 derece de olması hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Aşırı hava sıcaklığının özellikle çocuklarda ve yaşlılarda çeşitli hastalıklara yol açtığını dile getiren Ceylanpınar Devlet Hastanesi Baştabip Vekili Doktor Raif Korkmaz vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlı ve çocukların güneşe çıkmaması gerektiğini ifade eden Korkmaz, "Şanlıurfa iline bağlı olan Ceylanpınar ilçemizde şu an gölgede hissedilen 47
derecelik hava sıcaklığı özellikle çocuklar ve yaşlılar için bir tehdit oluşturmaktadır. Özellikle, koah, diyabet, kalp yetmezliği gibi şikayetleri bulunan hastalar sıcaklığın en fazla hissedildiği saat 10:00 ila 15:00 saatleri arasında mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamaları sağlıkları açısından önemlidir. Hava sıcaklığı nedeniyle güneş çarpması belirtileri görülen hastalar en yakın sağlık merkezine başvurmaları gerekmektedir" dedi.