Tanrıverdi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, muhtarlarla bir toplantı yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, muhtarlarla bir toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasında Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula ve köylerine yapılan hizmetleri bir dosya halinde toplantıya katılanlara anlatarak İlçeye yapılan yatırımlardan bahsetti. Muzaffer Şahiner, bu konuda başta Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi olmak üzere il genel meclisi başkanı Dursun Ali Yıldız ile il genel meclisi üyelerine teşekkür etti.
51 köy muhtarı ve 7 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda konuşan Şahiner, sorunları kaynağında takip ederek çözmek için muhtarlarla toplantılar yaptıklarını söyledi. Şahiner, Hükümetin Kula'ya yatırımlarla katkıda bulunmaya çalıştığını, gölet, baraj yatırımları ve KÖYDES projesi kapsamında projeler yürütüldüğünü anlattı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula'nın 51 köy muhtarıyla yaptığı toplantıda sorunların yazılı bir rapor halinde verilmesini istedi. Tanrıverdi, sorunların takipçisinin muhtarlar olduğunu belirterek, köyün ve mahallenin sorunlarının çözüme kavuşması için bu toplantıların yapıldığını söyledi. Bu toplantılarda amacın o bölgenin sorunlarını dinlemek ve planlama yapmak olduğunu anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi,
şöyle konuştu: "Siz bu sorunları bir rapor haline getirin ve bizlere verin. Şimdi sizleri bu raporların haricinde dinleyeceğiz. Sizinle sohbet ederek sorunları kaynağında belirleyeceğiz ve öncelikli olanları çözeceğiz. Muhtarlarla toplantı yapıp halkı dinleyen ve halkın arasında olan bir başka parti olmadı. Diğer siyasi partiler geçmişten günümüze halkın içinde olamadılar. Bunun için halk AK Parti'yi oylarının artırarak iktidara taşıdı ve taşımaya devam ediyor. Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti var. Çünkü
biz Türkiye'nin partisiyiz. Diğer partiler gibi 20'sinde ya da 30'unda oy alan parti değiliz. Bakın seçim yok ortada biz geliyoruz bu toplantıları yapıyoruz ve sorunları dinliyoruz."
Hüseyin Tanrıverdi, konuşmasının devamında demokratikleşmeye önem verdiklerini ve bunun da yolunun yerel yönetimlerden geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: "Biz AK Parti olarak yerel yönetimlere çok önem veriyoruz. Bunun en başlıca nedeni Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin belediye başkanlığından gelmiş biri olmasıdır. AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden itibaren demokratikleşme konusuna ayrı bir önem verdik. Bu konuda bugüne kadar birçok çalışmayı ortaya koyduk.
Bunlardan birisi de milli birlik ve kardeşlik projesiydi. Ama demokrasinin gerçek manada hayata geçirilebilmesi için öncelikle anayasanın demokratik bir hale gelmesi gerek. Bu konuda son olarak bir Anayasa Değişiklik Paketi'ni meclise sunduk. Ama 367 barajını aşamadığı için referanduma gitti. 12 Eylül günü referandum yapılacak ve halkımız kararını verecek. Muhalefet ise her zaman olduğu gibi yine yaptığımız bir icraata şerh koyuyor. Daha önceleri bu anayasa mutlaka değişmeli diyenler, bugün yapılacak
değişikliklere nedense karşı çıkmaya başladı. Siyaset kararlılık, dürüstlük ve doğruluk işidir. Halkımıza yalan yanlış bilgi verilmemeli. Bu konuda sizlere de görev düşüyor. Halkımızın Anayasa Paketi Değişikliği konusunda bilgilenmesi için sizler de gereken çalışmayı yapmalısınız."
Daha önce çıkardıkları Yerel Yönetimler Yasası'yla yerel yönetimlerin yetkilerini artırdıklarını ifade eden Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "İleriki zamanda Köy Yasası'nı çıkarmayı düşünüyoruz. Mahalli idarelerden sonra daha da yerele inme yolunda bu yasa bize yol açacak. Bu yasayla özellikle muhtarlarımıza köylerin idaresiyle ilgili daha geniş yetki vermeyi planlıyoruz. Bu sayede yerelleşme en küçük birimden başlayarak yukarı doğru devam edebilecek."
Toplantı da muhtarlara Anayasa değişiklik paketi ile ilgili kitapçık ve üzerinde Evet yazan birer şapka dağıtıldı.
(HY-HO-Y)