Rahime Batu Fen Lisesi, kontenjanını doldurdu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP)'na göre 636 bin aday tercihlerini yaptı. Anadolu, fen, sosyal bilimler ve m

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP)'na göre 636 bin aday tercihlerini yaptı. Anadolu, fen, sosyal bilimler ve meslek liseleri doldu. 11 bin kontenjanı bulunan özel liselerin bazılarının öğrenci bulmakta zorlandığı belirtilirken Malatya'nın başarılı eğitim kuruluşu Özel Rahime Batu Koleji, 24 kişilik fen lisesi kontenjanını, 478 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) puanı ortalamasıyla doldurdu.

Özel Rahime Batu Koleji Müdürü Çetin Çökelez, okul olarak gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. Kaliteli ve özverili eğitim prensibi nedeniyle tercih edildiklerini anlatan Çökelez, "Adını başarılarıyla sık sık duyuran okulumuz bu başarılarından dolayı tercih sebebi olmaya devam ediyor. Özverili, kaliteli ve idealist eğitim anlayışımız meyvelerini veriyor. 2009 ÖSS'de, ÖSYM verilerine göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin 'en iyi okulu' seçilen okulumuz aynı sınav sonuçlarına göre 8 binden fazla lise arasında Türkiye'nin en iyi 13. lisesi olmayı başarmıştı. Aynı zamanda bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda Türkiye 4. ve Türkiye 5.'si çıkarmayı başardık. Okulun geçmiş yıllardaki başarısı öğrencilerin Rahime Batu Koleji'ni tercih etmelerini sağladı. Şu anda 24 kişilik fen lisesi kontenjanımız dolmuş durumda. 487 ortalamayla kontenjanımızı doldurmuş durumdayız. Bize büyük teveccüh göstererek gelen bu öğrencilerin elinden tutarak onları Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleştirmeye çalışacağız. Ayrıca olimpiyat ve proje çalışmalarıyla da öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında onlara rehberlik yapmaya devam edeceğiz." dedi.