Milletvekili Sıvacıoğlu'ndan '12 Eylül'de sandığa gidin' çağrısı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Sıvacıoğlu, festival için gittiği ilçelerde vatandaşlardan temsili demokrasiden katılımcı demokrasinin önünü açan yeni

AK Parti Kastamonu Milletvekili Sıvacıoğlu, festival için gittiği ilçelerde vatandaşlardan temsili demokrasiden katılımcı demokrasinin önünü açan yeni anayasa değişikliğiyle ilgili 12 Eylül referandumunda sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

Sıvacıoğlu, referandumun Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğini belirterek, "Ünlü sunucu Erkan Yolaç'ın yarışmasında yapığı gibi 'evet' 'hayır' demeden, başını emme basma tulumba gibi sallamadan sizlerle paylaşmak istediğim şu. Hepimizin bir vatandaşlık görevi var. Seçme hakkı var seçilme hakkı var. Sizler seçiyorsunuz, seçilme şartları olanda seçiliyor. Bir vekâletname veriyorsunuz. Bu aynı neye benziyor biliyor musunuz? Hani mahkemelerde avukata vekâletname veriyoruz ya. Vekâletnamemizi verdiniz sizi mahkemede savunuyorsa ne ala. Savunamıyorsa siz, arkadaş bitti artık, vekâletnamemi geri aldım. Diyorsunuz. Bu işin asıl sahibi ve vekâletnamesini veren elbette millettir. 12 Eylül'de sandığa gideceksiniz ne yapacağız. Vatandaşlık görevini yapacağız." dedi.

Şuana kadar Türkiye'de 5 tane referandum yapıldığını hatırlatan Sıvacıoğlu, "12 Eylül'de 6. referandum yapılacak. Benim size yapacağım çağrı şu. Bu bir vatandaşlık görevidir. Türk milletin kaderini ilgilendiren, geleceğini ilgilendiren bir sandık. Bunu başka taraflara çekmenin bir anlamı yok. Bu herhangi bir siyasi parti seçimi değildir. Milletvekili seçimi değildir. Milletvekili seçimi değildir. Vatandaşlık görevini yerine getirmektir. Siz ne derseniz sandıktan çıkacak odur. Bunun başka da bir manası yoktur. 12 Eylül'de sandığa gidiniz. Oyunuzu kullanın. "