Balyoz'da infaz savcısının yakalama kararının ertelenmesi talebi reddedildi

Balyoz davasında yakalama kararının kaldırılması taleplerine ilişkin mütalaası beklenen Savcı Celal Kara'dan infaz savcısı olan Selim Berna Altay'ın k

Balyoz davasında yakalama kararının kaldırılması taleplerine ilişkin mütalaası beklenen Savcı Celal Kara'dan infaz savcısı olan Selim Berna Altay'ın kararını bir an önce vermesini talep ettiği öğrenildi. Kara'nın yazılı talep karşılığı dosyayı gönderebileceğini belirtmesi üzerine Savcı Altay, kararı verecek İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden yakalamanın ertelenmesini talep etti. 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise Altay'ın talebi konusunda karar vermeye yer olmadığına hükmetti. Mahkeme Savcı Celal Kara'nın mütalaasını bekleyecek.

Balyoz davasında yakalama emrinin kaldırılması taleplerine ilişkin 11. Ağır Ceza Mahkemesi savcı Celal Kara'nın mütalaa vermesini bekliyor. Ancak, infaz savcısı Selim Berna Altay'ın bugün savcı Kara'dan kararını bir an önce vermesini, aksi taktirde dosyayı kendisine göndermesini istediği belirtildi. Bu talebin, YAŞ nedeniyle söylentiler çıktığı, bir an önce bitmesi gerektiği için yapıldığı öğrenildi. Ancak savcı Kara'nın 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkili savcısı kendisi olması nedeniyle resmi yazı istediği ifade edildi. Şu ana kadar 6 sayfalık mütalaa yazan Kara'nın 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı göndermesini beklediği, dosyanın gelmesi durumunda da bir günlük çalışma ile mütalaasını tamamlayabileceği öğrenildi.

Savcı Altay ise 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazarak yakalama kararının ertelenmesini istedi. Altay, infaz savcısı olması nedeniyle savunma hakkının kısıtlanacağı gerekçesiyle böyle bir talepte bulunduğunu kaydetti. Mahkeme ise Altay'ın bu talebi konusunda karar vermeye yer olmadığını kararlaştırdı. Mahkeme, savcı Celal Kara'nın mütalaasını bekleyecek.