İspanya'yı mağlup eden Fransa'nın koçu Collet: Savunma açısından harikaydık

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ilk gününde (D) Grubu'nun son maçında İspanya'yı yenmeyi başaran Fransa'nın Antrenörü Vincent Collet, ''Savunma a

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ilk gününde (D) Grubu'nun son maçında İspanya'yı yenmeyi başaran Fransa'nın Antrenörü Vincent Collet, ''Savunma açısından harikaydık'' dedi.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Collet, turnuvanın ilk maçında İspanya gibi önemli bir takımla karşılaşmalarının kendileri için zor olduğunu, karşılaşmanın başında özellikle hücumda kötü bir performans sergilediklerini söyledi. Ancak savunmada iyi işler yaptıklarını kaydeden Collet, ''Savunmada çabaladık ve bırakmadık. Özellikle sonlara doğru, ilk dakikalarda zayıf olsak da savunma açısından harikaydık. Daha sonraları yorulmamıza rağmen üstünlük kurmaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk'' dedi.

Fransız oyuncu Nicolas Batum da zor bir maç geçtiğini ancak buna hazırlıklı olduklarını belirterek, ''İyi bir oyun sergilemeye çalıştık. Sonuçta galip geldiğimiz için mutluyuz. Son Dünya Şampiyonu İspanya ile mücadele etmemiz bizim için şanstı. Onlara karşı kazandığımız galibiyetle kendimize güvenimiz tekrar yerine geldi'' diye konuştu.

İspanya Milli Takım Antrenörü Sergio Scariolo da yaptığı açıklamada, Fransa'yı tebrik ederek, boyalı alanda çok etkili bir oyun sergilediklerini söyledi.

Scariolo, ''İlk 35 dakikada hakimiyet bizdeydi. Ancak daha sonra zayıf bir savunma gösterdik. Serbest atış yüzdemiz de çok düşüktü. Takım hücumunu göstermemiz lazım'' dedi.

İspanyol oyuncu Jorge Garbajosa da yaptığı açıklamada, kendileri açısından çok iyi bir oyun olmadığını belirterek, ''Serbest atışlarda çok kaçırdık. İyi başladık ama hücumda etkili olamadık. Sonuçta mağlup olduk'' dedi.