Avea, 470 Açık Avrupa Yelken Şampiyonası'na iletişim desteği verecek

Mobil iletişim sektörünün öncü firmalarından Avea, İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliğinde 28 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılaca

Mobil iletişim sektörünün öncü firmalarından Avea, İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliğinde 28 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan '470 Açık Avrupa Şampiyonası'nın iletişim sponsorluğunu üstlendi.

Şampiyona kapsamında aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan, İspanya, Rusya ve Hollanda'nın da olduğu 25 ülkeden toplam 182 olimpik sporcu, İstanbul'da bir araya gelerek 'Erkekler', 'Karışık' ve 'Kadınlar' kategorilerinde yarışacak. Türkiye adına şampiyonaya 6'sı erkeklerde, 2'si kadınlarda olmak üzere 8 ekip katılacak. Deneme yarışlarının ardından 30 Ağustos pazartesi günü açılış seremonisiyle başlayacak olan '470 Açık Avrupa Şampiyonası' Fenerbahçe'de kurulan olimpiyat koyundan izlenebilecek.

Mobil internet ile çalışan takip sistemi için Avea'nın sağladığı 150 hat ve mobil modem altyapısı sayesinde tekneler üzerindeki cihazlardan alınan veriler ile yarışlar anında karadan sayısal olarak takip edilebilecek.

470 Açık Avrupa Yelken Şampiyonası iletişim sponsorluğunu değerlendiren Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, şunları kaydetti:

''Avea olarak kurulduğumuz günden bugüne topluma fayda sağlamayı kendimize ilke edindik. Bu anlamda spora destek vermek Avea'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Futboldan tenise, golften yelkene kadar sporun çeşitli branşlarına katkıda bulunuyoruz. Türkiye'nin en genç operatörü olarak spora verdiğimiz destek ile gelecek nesillerde birey ve sporcu bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Spor ile farklı kültürlerin bir araya geldiği bu tarz organizasyonların hem spor hem de ülkemiz adına önem taşıdığını düşünüyoruz. Geçtiğimiz aylarda iletişim sponsorluğunu üstlendiğimiz 'Volvo 2010 Gençler Yelken Dünya Şampiyonası'na İstanbul'da ev sahipliği yaptık. Şimdi de, '470 Açık Avrupa Yelken Şampiyonası' ile 25 ülkeden 182 sporcuyu destekleyeceğimiz için heyecan duyuyoruz. Teknoloji ve spor birlikteliğinin önemini vurgulayan projelere destek vermeye devam edeceğiz.''