Vali Çiçek'den Zafer Tırmanışı Yapan Dağcılara Destek Tırmanışı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına bu yıl 11.'si düzenlenen 'Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı' yapan dağcılarla destek iç

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına bu yıl 11.'si düzenlenen 'Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı' yapan dağcılarla destek için tırmanış yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'nın 2010 faaliyet programında yer alan 'Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'nın Korhan Yaylası'nda kurulan ilk kamp yerinde dağcıları ziyaret eden Vali Çiçek, dağcılara destek vermek amacıyla kamp yerinden Ağrı Dağı'nın 2 bin 150 metresine kadar tırmandı. Tırmanış sırasında Vali Çiçek'e, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç ile yerli ve yabancı dağcılar ve basın mensupları eşlik etti. Ağrı Dağı'nın turizme ve dağcılığa cazip hale gelmesi için bu tür faaliyetlerin sık sık yapılması gerektiğini belirten Vali Çiçek, Zafer haftası nedeniyle yapılacak tırmanışa katılacak dağcılarla, bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Çiçek; Ağrı Dağımızın şu anda 2 bin 150 rakımında bulunmaktayız. Ben burada gerek Türkiye'de, gerekse dünyadaki dağcılara seslenmek istiyorum. Iğdır'ımız çok güzel bir il ve üç ülkeye sınırı var. İran, Ermenistan ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile komşu, bir tarafında ise Ağrı Dağı bulunmakta. Bu dağımız güzel bir dağ, dağcılar için de turistler ve insanlar için de güzel bir dağ. Gördüğünüz gibi Türkiye'nin 26 ilinde ve 11 ülkeden dağcılarımız var. Hepsi ile beraber tırmanışa başladık. Hepsinde bunu hissettim, bende dahil Ağrı Dağı'nın dokusunda güzelliğinden büyük keyif aldık" dedi.

TDF Başkanı Alaattin Karaca ise; "11.Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı' gerçekleştirmek amacıyla Korhan Yaylası rotasındayız. Kamp alanımız bin 850 metredeydi, Başta valimiz olmak üzere, emniyet mürdümüz ve Iğdır'da ki bürokrat sağ olsunlar hepsi şimdi bizimle birlikteler. Sayın valimiz yürüyüşümüzü başlattı. 300 metrelik bir irtifa gerçekleştirdik. Yarın 320 metreye bir tırmanış gerçekleştireceğiz. 30 Ağustos da zirve yapmayı planlamaktayız." diye konuştu. Dağcılardan Pınar Çığ, daha önce 2 defe Ağrı Dağı'na tırmandığını, Iğdır rotasında ilk tırmanışı gerçekleştireceğini, keyifli bir tırmanış olacağını ifade etti.