Toplu görüşmeye yeniden ara verildi, bürokratlar zammı tartışıyor

Hükümet ile sendikalar arasındaki memur maaş zam pazarlıkları sahura sarktı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, verilen arayla ilgili, "Maliye ve Hazine bür

Hükümet ile sendikalar arasındaki memur maaş zam pazarlıkları sahura sarktı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, verilen arayla ilgili, "Maliye ve Hazine bürokratlarıyla görüşeceğiz. Ardından rakamı açıklayacağız." bilgisini verdi.

Toplu görüşmelerin 4. turuna yeniden ara verildi. Hükümet ve memur temsilcileri saat 21.30'da yeniden toplanacaklar. Görüşmelerin Sahura kadar devam etmesi bekleniyor. Eğer bir sonuca ulaşılamazsa müzakerelere yarın devam edilecek.

Sabah saat 11.00'den bu yana süren görüşmelerde her hizmet kolunun kendine has talepleri hükümet tarafına iletildi. Ancak müzakerelerde henüz bir sonuca ulaşılamadı. Masada Kamu İşveren Kurulu'na başkanlık eden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Maliye ve Hazine bürokratlarıyla görüşeceğiz. Ardından rakamı açıklayacağız." dedi. Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "Görüşmelerin bu kadar uzamasına bir anlam veremedik. Bu saate kalmamalıydı." diye konuştu.

Toplu görüşmelerde, Memur Sen yüzde 5 artı 5 zammın yanı sıra 120 lira ek ödeme, eş yardımı ve mesai saatlerine zam talep ediyor. Kamu Sen ise en düşük memur maaşına 310 lira seyyanen zam istiyor.