YARSAV Başkanı Tarhan: Siyasi iktidar Anayasa değişikliği ile korunma altına alınmak istiyor

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, siyasi iktidarın Anayasa değişikliği yaparak kendi savcı ve yargıç orduları ile kor

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, siyasi iktidarın Anayasa değişikliği yaparak kendi savcı ve yargıç orduları ile korunma altına alınmak istediğini öne sürdü.

'Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği' tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ''Anayasa Değişikliği ve Yargı Bağımsızlığı'' konulu panelde konuşan Tarhan, Anayasa değişikliği ile hakım ve savcıların hizaya getirilmeye çalışıldığını söyledi.

YARSAV olarak yapılanların farkında olduklarını ifade eden Tarhan, "Çünkü yargı sorunlarını çözecek hiçbir madde bu pakette yok. Zaten 8 yıllık iktidarları döneminde bir sorun varsa çözebilirlerdi. Yasa değişikliği ile anayasa değişiklikleri ile yönetmeliklerle çözebilirlerdi ama bunu yapmadılar. Kendilerine bağlı yargı için Anayasa değişikliği yapıyorlar." diye konuştu.

Darbecilerin geçici 15'nci madde ile kendilerini koruma altına alırken siyasal iktidarında aynı darbeciler gibi kendilerini koruma altına aldığını ifade eden Tarhan, "Kendileri için yargılanamaz bir yapı oluşturduklarını görüyoruz. Kendi savcı ve yargıç ordularını yaratarak bunu yapıyorlar." ifadesini kullandı.

Yapılanların sivil darbenin ayak sesleri olarak değerlendiren Tarhan, zaman zaman kendilerinin teröristlerle yan yana konulmaya çalışıldığını kaydetti.

YARSAV'ı muhalefet, terör örgütü, mafya ile yan yana göstererek halka şikayet ederek, halkın kin ve düşmanlığını sevk etmeye çalışan bir Başbakan'ın bulunduğunu anlatan Tarhan, "Her gün bizi şikayet etti. Biz aynı mantıkla hareket ederek yandaşı yaptı ise çocuk tacizini onaylayanlar mı diyelim?" dedi.

Türkiye'de yargıdaki ciddi sorunların bulunduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:

"Bütün sorunları o kadar iyi biliyoruz ki. Bu nedenle sorunları paylaşmak, sorunun yargı politikasından kaynaklandığını, iktidara aktarmak istedik. İstedik ki, çözüm süreçlerine katkı sağlayalım. Yargı politikasına ilişkin çözüm önerilerini de her platformda siyasal iktidara aktarmaya, tartışmaya çalıştık. Bu kapsamda randevular istedik. Ama kebapçı broşürlerinin bile dağıtıldığı TBMM'de, bilimsel raporlarımız, Meclis'e sokulmamak üzere diretildi. Özellikle YARSAV'ın çalışmaları ve raporları Meclis'e sokulmadı."