Nazilli'de sekiz dernek iftar yemeği dağıtıyor

Aydın'ın Nazilli ilçesi ve çevresinde faaliyet gösteren sekiz derneğin oluşturduğu platform, her ramazanda olduğu gibi iftar yemeği dağıtıyor. Bu yıl

Aydın'ın Nazilli ilçesi ve çevresinde faaliyet gösteren sekiz derneğin oluşturduğu platform, her ramazanda olduğu gibi iftar yemeği dağıtıyor. Bu yıl yaklaşık 2 bin 500 kişiye yemek sağlamak için çalışmalarını tamamlayan platform, muhtaçları ramazan boyunca sevindiriyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kaymakam Caner Yıldız ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç'ın ardından katıldığı iftar organizasyonunda, kepçeyi eline alarak uzatılan kaplara bolca yemek koydu. Başkan Alıcık, "Nazilli'de çok sayıda muhtaç aile var. Kaymakamlık ve belediye olarak büyük bölümüne ulaşmaktayız ancak gözden kaçanlar olabiliyor. Onları da duyarlı çalışmalarıyla boşluğu dolduran sivil toplum kuruluşlarımız buluyor. Yaklaşık 10 yıldır iftar geleneğini sürdüren derneklerimizin çalışmalarına katılmanın mutluluğunu yaşadık. İnşallah önümüzdeki yıl belediyemize ait bir çadır kurarak kendilerine destek olacağız." dedi.

"Ekmeğimizi Paylaşıyoruz" sloganıyla yola çıkan sekiz dernek, aralarında yaptıkları organizasyonla topladıkları yardımları, muhtaçlara iftar yemeği olarak sunuyor. Her yıl iftar yardımlarının arttığını belirten platform sözcüsü Ömer Şenliler, "Bu yılki iftar yemeklerimiz Nazilli'de bin 500, Bozdoğan'da 200, İsabeyli'de 75, Kuyucak'ta 75, Sultanhisar'da 100, Atça'da 100, Arslanlı'da 75 kişiye, sefer taslarıyla eve teslim ediliyor. Karacasu'da da 200 aileye hazır gıda paketleri yardımında bulunuyoruz. Bunların masrafı, derneklerimiz aracılığıyla hayırsever vatandaşlardan toplanan nakit ve diğer yardımlarla karşılanıyor." şeklinde konuştu. Ayrıca halkın katkılarıyla günde ortalama 2 bin 500 kişiye ekmek dağıtıldığını ifade eden Şenliler, "İnsanların birbirini daha iyi anladııı ramazanda böyle bir güzelliğe vesile olanlara, başta heyetimiz içindeki derneklerimize ve hayırseverlere şükranlarımı sunarım." dedi.